Świąteczne stoły pełne są smaków, które budzą wspomnienia - jedne przywołują dzieciństwo, inne opowieści przekazywane przy choince z pokolenia na pokolenie. Wśród nich jest ciasto, które wygląda niepozornie, a jednak potrafi skraść serce niejednego łasucha. Mowa o cwibaku, zapomnianym kuzynie keksa,...
Ilość odsłon: 2
źródło: https://g.pl/news/7,187451,32439234,bez-grama-tluszczu-i-proszku-do-pieczenia-to-przedwojenne-ciasto.html
dodano: 2025-12-02 22:42:04
Inne znaleziska:
Pasztet tak dobry, że zjesz nawet bez chleba. Bez grama chemii i zbędnego tłuszczu
pysznosci.pl
Pasztet pieczony to pyszny specjał, który może być zdrowszy, niż myślisz. Sprawdź, jak przygotować pasztet w domu i wybierać wersje, które nie tylko smakują wyśmienicie, ale też korzystnie wpływają na zdrowie.
pysznosci.pl, 2025-08-30 10:38:06
2025-08-30 10:38:06
Biszkopt serbski. Bez proszku do pieczenia, a rośnie jak na sterydach
shareinfo.pl
Biszkopt serbski udaje się za każdym razem, nie trzeba wspomagać go proszkiem do pieczenia, bo i tak rośnie elegancko. Wszystko dzięki użytym składnikom i skrupulatnej technice przygotowania. Nic dziwnego, że Patišpanj ma coraz większe powodzenie wśr...
shareinfo.pl, 2025-08-17 16:41:03
2025-08-17 16:41:03
Bez drożdży i proszku do pieczenia. Podkarpackie placuszki rosną jak marzenie
pysznosci.pl
Marzysz o pysznych, puszystych placuszkach, które powstają bez drożdży i proszku do pieczenia? Proziaki to tradycyjny podkarpacki przysmak, który zachwyca prostotą przygotowania i wyjątkowym smakiem.
pysznosci.pl, 2025-08-26 17:06:08
2025-08-26 17:06:08
Pyszne, kruche i obłędnie orzechowe. A do tego bez grama mąki pszennej
pysznosci.pl
Ciastka z masłem orzechowym to połączenie prostoty, aromatu i chrupkości, które trudno porównać z czymkolwiek innym. Każdy kęs łączy w sobie intensywny smak prażonych orzechów z delikatną, lekko kruchą strukturą ciasta, które rozpływa się w ustach. T...
pysznosci.pl, 2025-11-05 23:37:19
2025-11-05 23:37:19
Wojskowa kuchnia przyszłości… w proszku
radiokielce.pl
Zamiast ciężkiej puszki lub całej polowej kuchni - jedna saszetka mieszcząca się w kieszeni. Jej zawartość jest dobrze znana każdemu żołnierzowi. Teraz może być dostępna w każdym miejscu i czasie. Liofilizowana grochówka, bo o niej mowa, choć na razi...
radiokielce.pl, 2025-09-05 06:55:06
2025-09-05 06:55:06
Nie potrzebuje proszku do pieczenia, a i tak rośnie jak szalony. Tym właśnie różni się od zwykłego biszkoptu
pysznosci.pl
Marzysz o cieście, które wyróżnia się lekkością i wyjątkowym aromatem? Okazuje się, że sekret tkwi w prostej metodzie ubijania jajek i dwóch dodatkach, które nadają mu niepowtarzalny smak.
pysznosci.pl, 2025-09-21 15:41:16
2025-09-21 15:41:16
Klejące plamy z tłuszczu zmyjesz olejem. Ten produkt to zbawienie w kuchni
g.pl
Zabrudzenia, z którymi nieraz musimy walczyć w naszych domach, potrafią spędzać nam sen z powiek. Jednym z nich jest stary, klejący tłuszcz, który osadził się na kuchence, okapie i meblach. Ciepła woda z dodatkiem określonych produktów nie zawsze jes...
g.pl, 2025-08-30 11:12:19
2025-08-30 11:12:19
Skłonność do tycia to nie tylko kwestia genów. Tak
polsat.pl
Jedni jedzą, co chcą, drudzy tyją od samego patrzenia. Tendencje do tycia lub jej odwrotność przypisujemy zwykle genom i trudno odmówić słuszności tej tezie, ale jest jeszcze coś. Klucz do szczupłej sylwetki tkwi w enzymach antyoksydacyjnych, które m...
polsat.pl, 2025-09-22 15:50:24
2025-09-22 15:50:24
Szkiełko i oko. Znaczenie tłuszczu w naszej diecie
radiolodz.pl
Gościem audycji „Szkiełko i oko” był Jakub Jerzy Fichna polski farmaceuta i biochemik, profesor nauk medycznych specjalizujący się w chemii biomolekularnej i gastroenterologii, nauczyciel akademicki Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Po
radiolodz.pl, 2025-10-17 17:32:09
2025-10-17 17:32:09
Nazwa wzbudza niepokój, ale ich smak robi wrażenie. Zawierają sporo białka i mało tłuszczu
pysznosci.pl
Wyglądają nietypowo, a ich nazwa budzi lekkie napięcie. Mimo to małże brzytwy uchodzą za jeden z ciekawszych smaków, jakie oferuje morze. Sprawdź, jak podwodny świat odsłania swoje mniej oczywiste, ale wyjątkowo smakowite oblicze.
pysznosci.pl, 2025-10-22 19:38:24
2025-10-22 19:38:24