Pierogi wiodą prym w kuchni polskiej, jeśli bierzemy na tapet potrawy mączne. Na słodkie warianty z owocami przeważnie decydujemy się latem, w teraz – jesienią i zimą wolimy wersje wytrawne, które dobrze smakują i sycą na długo. Hitowe pierogi ruskie od siostry Anastazji możesz jeść o każdej p...
Kulinarny program Karola Okrasy nosi tytuł „Okrasa łamie przepisy”. I rzeczywiście – w tym wypadku odszedł od tradycyjnej receptury ciasta na pierogi. Czy w dobrym kierunku? Każdy może się przekonać.
Polska kuchnia słynie z wielu znakomitych potraw, ale prymusem spośród The post Wlej 1 łyżkę do mąki. Ciasto na pierogi wyjdzie elastyczne i miękkie appeared first on ShareInfo.pl - Wiadomości, porady, kulinaria.
Ogórków kiszonych nigdy dość. Jednak jeden dodatek prawi, że niestety będziemy musieli obejść się smakiem. Ogórki kiszone wyjdą zbyt miękkie i będą bezwartościowe. Podpowiadamy, jakiego produktu nigdy nie używać podczas kiszenia.
Co przygotować na letni obiad? Knedle ze śliwkami z przepisu siostry Anastazji to najlepsza propozycja. Trafiły w gusta Polaków, więc poznaj go i ty. Taki obiad na pewno spodoba się domownikom. Przygotowanie jest łatwe i niezbyt czasochłonne i aż się...
Zazwyczaj ząbki czosnku dodawane są jako jeden ze składników domowych przetworów, ale ja od kilku sezonów robię słoiki wypełnione tylko tym warzywem. Zimą, gdy wyciągam kolejny słoik ze spiżarni, sama sobie gratuluję. W tej wersji czosnek smakuje prz...
Do kanapek, do deski serów, koreczków, do dań z grilla. Marynowany czosnek jest jednym z tych przetworów, które robię każdego roku. Przetwory robiłam już z wielu przepisów, jednak czosnek przyrządzony według sposobu siostry Anastazji zdecydowanie sma...
Smakuje nieziemsko, jest łatwy do przygotowania, a jedzenie go może przynieść wiele zdrowotnych korzyści. Czosnek od dawna znany jest jako naturalny antybiotyk, a w marynowanej wersji stanie się świetnym składnikiem dań i przekąsek.
Okazuje się, że wystarczy niewielka zmiana, by tradycyjne kotlety nabrały zupełnie nowego charakteru. Zapomnij o nudnych panierowanych plastrach mięsa! Dzięki kilku prostym trikom, twoje kotlety schabowe staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Chcesz przenieść się w czasie i poczuć smak dzieciństwa? Knedle ze śliwkami według przepisu siostry Anastazji to kulinarna podróż, która zachwyci każdego miłośnika tradycyjnych polskich smaków. Ten prosty, a zarazem niezwykle aromatyczny deser to dos...