Każdy zna mizerię – prosta sałatka z ogórków i śmietany, obowiązkowy dodatek do schabowego, ziemniaków czy młodej marchewki z koperkiem. Ale mimo że przepis wydaje się banalny, to nie u każdego smakuje tak samo. Babcia zawsze robiła ją najlepiej – kremowa, świeża, wyrazista, z nutą czegoś "więcej".
Słodki, gęsty i pełen smaku – domowy dżem morelowy to jeden z tych przetworów, które pachną dzieciństwem i latem u babci. Zamiast sięgać po gotowe mieszanki z cukrem żelującym i sztucznymi dodatkami, warto wrócić do sprawdzonego sposobu – tylko owoce...
Mycie kuchenki może niekiedy być bardzo kłopotliwe, szczególnie jeśli plamy już dawno zaschły. Wtedy musimy mieć w zanadrzu dobry detergent, bo w innym przypadku zabrudzeń nie usuniemy za pierwszym razem, ale dopiero za dziesiątym.. Na szczęście domo...
Choć letnia aura i wysokie temperatury mają swoje uroki, wsiadanie do rozgrzanego samochodu szybko potrafi je przyćmić. Skrajne ciepło w kabinie to nie tylko uciążliwość, ale również ryzyko dla zdrowia i koncentracji kierowcy. Na szczęście marka Hyun...
Jajecznica zawinięta w tortillę to śniadaniowy klasyk w nowoczesnej, wygodnej odsłonie. To pomysł na ciepły posiłek, który przygotujesz w kilka minut i zjesz bez potrzeby używania sztućców czy nawet talerza. Świetnie sprawdza się na szybkie poranki,...