Wydaje się trudne, wygląda profesjonalnie, a tak naprawdę da się je zrobić w kilka minut – bez specjalnych sprzętów i bez kulinarnego stresu. Jajko w koszulce, czyli jajko poche, to klasyka kuchni francuskiej, która coraz częściej pojawia się także na domowych śniadaniach i brunchach. Idealne do tos...
W 2025 r. Polacy mają do dyspozycji osiem niedziel handlowych, co oznacza, że tylko w wybrane dni będzie można zrobić zakupy bez ograniczeń. Cztery z tych dni już za nami, a przed nami jeszcze cztery niedziele handlowe, podczas których sklepy będą ot...
Chińscy producenci samochodów szturmem weszli na polski rynek, ale pierwsze dane pokazują, że tempo wzrostu sprzedaży – choć imponujące w ujęciu procentowym – ilościowo wypada tak sobie. Leapmotor, oferowany przez Stellantis, zdobył w pierwszym półro...
Jarosław Kaczyński próbował dziś namówić Sławomira Mentzena na podpisanie cyrografu programowego. Stworzył w tym celu "Deklarację Polską" i oczekiwał, że – w rewanżu za sygnowanie "Deklaracji Toruńskiej" przez Nawrockiego – Mentzen poprze jego postul...
Dwa banki, z usług których korzysta wielu Polaków, wydały komunikaty. Wszyscy klienci powinni się z nimi zapoznać, ponieważ pojawią się poważne utrudnienia. W tym czasie nie tylko nie zrobisz przelewu, ale nawet nie zalogujesz się na własne konto. Le...
Zupa ogórkowa to danie, które znają wszyscy. Choć receptura jest podobna, to każdy przygotowuje ją na swój sposób, co ma przełożenie na finalny smak. Jak zrobić ogórkową, aby była idealnie kwaśna, a jednocześnie delikatna w smaku? Podpowiadamy.
Jajecznica to śniadaniowy klasyk, którego specjalnie przedstawiać nie trzeba. Pozornie wydaje się być prosta — ot, tylko wbić jajka na patelnię. Jeśli jednak zrobisz ją tak, jak Francuzi, zakochasz się w jajecznicy na nowo.
Fundament pod ogrodzenie to podstawa, która decyduje o trwałości i stabilności całej konstrukcji. Niestety, wiele osób popełnia podstawowe błędy podczas jego wykonywania, co prowadzi do pęknięć, przechyleń i kosztownych napraw. W naszym poradniku wyj...
Jest bogata w błonnik, ma mało kalorii, może się też pochwalić niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu mogą ją jeść osoby chore na cukrzycę i cierpiące na insulinooporność. Fasolka szparagowa zawiera też dużo potasu oraz, jak na warzywo, wapnia. N...