W przededniu ogłoszenia laureatów 2025 roku przewodnika Michelin w Polsce, rozmawiamy z Robertem Trzópkiem, szefem kuchni z doświadczeniem w wiodących restauracjach jak Noma i elBulli, o tym, jaka filozofia kryje się za jego restauracją o przewrotnej nazwie „Bez Gwiazdek”, dlaczego gwiazdą restaurac...
Dan Da Dan to anime o zjawiskach paranormalnych. Choć na cały sezon trzeba czekać do października, to pierwsze trzy odcinki będzie można obejrzeć już we wrześniu w kinach.Dan Da Dan to anime na podstawie nietypowej mangi z pogranicza horroru, sci-fi...
Dan Da Dan to nowe anime, które pojawiło się na platformie Netflix. Oprócz dosyć niecodziennej, nawet jak na standardy Japońskie, nazwy, gra zaciekawiła też mnie swoją tematyką. Czy warto było poświęcić czas dla tej animacji? Zapraszam do recenzji! O...
Dlaczego na koalicję rządzącą padł blady strach? Na co liczy PiS w związku z brakiem budżetowych pieniędzy na działalność? Czego żałują politycy PO? W jaki sposób Rafał Trzaskowski upokorzył Marcina Kierwińskiego? Jaką receptę na własne niepowodzenia...
Michał Probierz znalazł się w centrum uwagi medialnej, po tym jak gruchnęły wieści na temat zmian w składzie reprezentacji Polski. Trener piłkarzy oraz nowy kapitan drużyny postanowili zabrać głos podczas konferencji prasowej. Ich zachowaniu przyjrza...
Elżbieta Wójcik dwa razy była wicemistrzynią Europy w boksie (waga do 75 kg). Przed nią drugi olimpijski start i ma nadzieję, że pójdzie jej dużo lepiej niż trzy lata temu w Tokio. Faktowi opowiada o swoich ambicjach i boksowaniu z mężczyznami.
Jak wynika z badania polskiego ekonomisty Michała Brzezińskiego, w którym przeanalizował on 19 europejskich krajów, im większy ktoś ma majątek, tym jest on bardziej usatysfakcjonowany z życia. Jednakże co interesujące relacja ta nie występuje w przyp...
Już planujesz, co przygotujesz na weekendowy obiad. Tylko co z surówką? Choć teraz świeżych warzyw na straganach nie brakuje, to czasami po prostu nie mamy pomysłu, co z nich przygotować. Ta surówka jest prosta, szybka i pyszna. Do tego przepisu będz...
Festiwalowe lato trwa w najlepsze. Między koncertami, dobrze jest coś zjeść. Punkty gastronomiczne na tegorocznym Pol'and'Rocku przeżywają oblężenie, choć trzeba przyznać, że są na to dobrze przygotowane. Propozycje z menu kuszą wielkością i hasłami...
Z Marcinem Sikorą, kucharzem Winiarni Zamojskiej i autorem bloga "Wcinaj Polskę", rozmawiam tuż po tym, jak zakończył wydawanie siedmiu tysięcy dań w Stefie Chill Out na V Festiwalu Win Polskich i Produktów Regionalnych w Zamościu. Zmęczenie? Ogromne...