Farsz z kaszy gryczanej niepalonej i sernik w kratkę z Małyszyna – produkty pochodzące z gospodarstwa Wanilia i Migdały Małgorzaty i Rafała Zacharskich z Małyszyna Dolnego w powiecie starachowickim są już wśród produktów na szlaku kulinarnym Świętokrzyska Kuźnia Smaków. W ocenie smakoszy, nie mają s...
źródło: https://radiokielce.pl/1361192/farsz-z-kaszy-gryczanej-i-sernik-w-kratke-z-malyszyna-w-swietokrzyskiej-kuzni-smakow/
dodano: 2025-11-26 12:29:09
Inne znaleziska:
Rosja gromadzi zapasy kaszy gryczanej. To na wypadek wojny jądrowej
kresy24.pl
ZSRR rozpoczął gromadzenie strategicznych zapasów gryki w latach 70. XX wieku, podczas zimnej wojny ze Stanami Zjednoczonymi, kiedy obie strony rozważały możliwość użycia broni jądrowej. O tej historii i związanych z nią działaniach współczesnej Rosj...
kresy24.pl, 2025-10-22 20:28:19
2025-10-22 20:28:19
Świdniccy młodzicy w kratkę
swidnica24.pl
W ostatnią sobotę, 25 października kolejne mecze ligowe rozegrali młodzicy Świdnickiego Klubu Piłki Ręcznej. „Jedynka” trenera Karola Marcyniuka przywiozła trzy punkty z parkietu MKS-u Victoria Świebodzice, natomiast „dwójka” trenera Wojciecha Jabłoń...
swidnica24.pl, 2025-10-27 23:27:21
2025-10-27 23:27:21
Długi weekend z pogodą „w kratkę”. Nocami mogą występować przymrozki
radiolodz.pl
W długi weekend mieszkańcy województwa łódzkiego odczują spadek temperatury. Nie zabraknie jednak promieni słońca.
radiolodz.pl, 2025-11-07 17:28:38
2025-11-07 17:28:38
Mój tata robi gęsty i aromatyczny gulasz z tym dodatkiem. Idealny do ziemniaków, kaszy i ryżu
pysznosci.pl
Jeśli szukasz pomysłu na sycący i aromatyczny obiad, który rozgrzeje w chłodne dni, gulasz z suszonymi grzybami będzie strzałem w dziesiątkę. To danie, które łączy w sobie delikatne mięso, intensywny smak leśnych grzybów i kremowy sos – idealne do zi...
pysznosci.pl, 2025-09-17 09:29:30
2025-09-17 09:29:30
Nie tylko w mące i kaszy. W tym miejscu mole mogą złożyć nawet 400 jaj dziennie
g.pl
Kiedy w kuchni zauważymy mola, w pierwszej kolejności biegniemy do szafek z suchymi produktami i to właśnie tam przeprowadzamy czynności porządkowe. Na nic jednak zda się nasza praca, jeżeli nie zaglądniemy również w inne ulubione miejsca owadów. Wię...
g.pl, 2025-10-27 09:42:13
2025-10-27 09:42:13
Pierogi bieszczadzkie zachwycą każdego. Ten farsz jest nie do podrobienia
pysznosci.pl
Pierogi bieszczadzkie to prawdziwa duma podkarpackiej kuchni. Proste, ale niezwykle aromatyczne połączenie kaszy gryczanej, białego sera i świeżej mięty sprawia, że są one jedyne w swoim rodzaju. Ich smak jest esencją górskiej prostoty. Kto spróbuje...
pysznosci.pl, 2025-08-20 06:43:05
2025-08-20 06:43:05
Farsz do pierogów robię z 4 składników. Dzieciaki zjadają po 10 sztuk
pysznosci.pl
Jeśli masz w domu miłośników twarożku śniadaniowego, nawet się nie zastanawiaj się, tylko od razu przejdź do zagniatania ciasta na pierogi. Lekkie i kremowe nadzienie z pewnością przypadnie im do gustu.
pysznosci.pl, 2025-09-02 13:23:05
2025-09-02 13:23:05
Mama robiła farsz z nietypowym połączeniem. Nawet nie myślę o pierogach z mięsem
pysznosci.pl
Z niewielu rzeczy Polacy są tak dumni jak z pierogów, a ich różnorodność smaków i składników sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Połączenie dwóch składników i kilku przypraw sprawi, że otrzymujemy aromatyczny obiad dla całej rodziny.
pysznosci.pl, 2025-09-03 14:31:08
2025-09-03 14:31:08
Rączka robi farsz z ziemniaków, ale bez twarogu. Te pierogi biją na głowę nawet ruskie
pysznosci.pl
Pierogi z ziemniakami mogą smakować inaczej niż tradycyjne ruskie. Remigiusz Rączka udowodnił, że farsz bez twarogu wcale nie musi być nudny, bo wystarczy wymienić go na zupełnie inne składniki. Takim pierogom nikt nie może się oprzeć.
pysznosci.pl, 2025-09-13 05:48:13
2025-09-13 05:48:13
Zamiast ziemniaków, wrzuć do pierogów inny farsz. Fani kuchni włoskiej będą zachwyceni
pysznosci.pl
Chociaż pierogi są dumą polskiej kuchni, nie oznacza to, że nie możemy czerpać inspiracji z innych państw – zwłaszcza tych, których smaki podbiły cały świat. Do takich z pewnością należy kuchnia włoska.
pysznosci.pl, 2025-10-18 12:26:06
2025-10-18 12:26:06