Bezzałogowiec Polskiej Grupy Zbrojeniowej spadł w Inowrocławiu i uszkodził samochody - powiadomił w mediach społecznościowych poseł Bartosz Kownacki. Dron miał również uszkodzić znajdujący się obok pojazdów budynek.
W niedzielę po południu na popularnym szlaku turystycznym Taganana-Afur na Teneryfie doszło do poważnego wypadku. 34-letni zagraniczny turysta został ciężko ranny po uderzeniu spadającym kamieniem. Mężczyzna został ewakuowany helikopterem ratunkowym...
Czy woda gazowana jest zdrowa? Latem chętnie sięgamy po ten orzeźwiający napój, nie każdy jednak zastanawia się, jak wpływa on na nasz organizm. I chociaż nawadnianie w upalne dni jest bardzo ważne, to ogromne znaczenie ma również to, co i jak pijemy...
Woda gazowana z saturatorów SodaStream (i innych marek) czy zwykłych butelek kupionych w sklepie jest codziennie pita w wielu polskich domach. Mogliśmy się jednak spotkać ze stwierdzeniem, że sodówka nie tylko może uderzyć do głowy, ale nie jest do k...
Warzywny bowl z ciecierzycą i awokado to pełna koloru i wartości odżywczych miska, która syci, odżywia i naprawdę smakuje, bez zbędnych dodatków i bez gotowania przez godzinę. To świetna propozycja na szybki lunch, kolację albo lekkie danie do lunch...
Spróbowałem oliwek kalamata w Grecji i od razu postanowiłem przywieźć je ze sobą do Polski. Te ciemnofioletowe oliwki nie tylko zachwycają smakiem, ale też są prawdziwą bombą zdrowia.
Skóra pod oczami jest kilkakrotnie cieńsza od pozostałej znajdującej się na twarzy. Z tego powodu wymaga specjalnego traktowania. Stosując dedykowane kosmetyki, możesz wspierać jej optymalne nawilżenie, zwalczać przebarwienia czy też obrzęki. Warto d...
Przyjaciółka przypomniała mi mądrość ludową, którą znałam z dzieciństwa: jeśli nie chcesz mieć anemii, pij zakwas z buraka. Smak zakwasu pamiętałam z wakacji u babci. I bardzo go nie lubiłam.
W czasach PRL-u nasze babcie potrafiły wyczarować smaki, które dziś wydają się niemal magiczne. Jednym z sekretów była uniwersalna przyprawa – pieprz ziołowy. To mieszanka ziół i przypraw, która potrafi podbić smak niemal każdego dania, od mięs i zup...
Makrela to jedna z najzdrowszych ryb, bogata w kwasy omega-3 i białko. Eksperci zalecają jej regularne spożywanie, ale warto zwrócić uwagę na zawartość rtęci. Ryba ta może wspierać zdrowie serca i układu nerwowego.