Ważny przelew, płatność internetowa czy nawet sprawdzenie stanu konta. 6 i 7 lipca klienci kilku banków nie skorzystają z podstawowych usług. Powód? Planowane przerwy techniczne. Wiemy, w jakich godzinach można spodziewać się utrudnień.
Sekret udanej karkówki z grilla nie tkwi w marynacie, choć ona też jest ważna. Dobrze jest jednak potraktować mięso wcześniej jeszcze innymi specyfikami, które nadadzą mu miękkość. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu karkówka będzie dosłownie rozpływa...
Mrożenie koperku wydaje się zadaniem banalnym, do którego nie trzeba przywiązywać zbyt dużej wagi czy uwagi. Ot, wystarczy posiekać roślinę, przesypać do pudełeczka i wstawić do zamrażalnika. Niestety taka praktyka może bardziej zaszkodzić niż pomóc....
Mł. insp. Małgorzata Sokołowska, prowadząca w mediach społecznościowych profil "z_pamiętnika_policjantki", podzieliła się z internautami ważnymi zasadami, których lepiej przestrzegać, szczególnie w okresie wakacyjnym. - Może uratować twoje życie - pr...
W tym prostym przepisie zapiekamy w jednym naczyniu wszystkie składniki dobrego obiadu: mięso, ziemniaki i warzywa. Dzięki temu łatwo i sprawnie przygotowujemy sycący i smaczny posiłek. Warto wypróbować go w letnie dni, kiedy nie mamy zbytniej ochoty...
Wydawałoby się, że upiec ciasto to duża rzecz – trzeba się napracować, naugniatać i napiec. Otóż niekoniecznie! Dzięki dwóm popularnym składnikom przygotujesz nie tylko ekspresowy deser, ale także pełnoprawne ciasto. Co więcej, dzięki dodatkowi masca...
Przepisy na surówki mogą wydawać się banalne. To w końcu łączenie kilku składników i czasem zalewanie jakimś płynem. Jednak diabeł tkwi w szczegółach i warto podpatrywać idealne, a czasem nieoczekiwane kompozycje smaków, takie jak przedstawiona w tym...
Pejzanka zagra i pierwsze, i drugie skrzypce podczas obiadu. Dania jednogarnkowe to coś, co darzymy szczególnym sentymentem, gdyż wielu osobom kojarzą się z pełną ciepła babciną kuchnią. Taka też jest pejzanka. Podaj najbliższym, a nie oderwą się od...
Jest idealnym nadzieniem do tradycyjnego pączka, ale świetnie pasuje również jako dodatek do innych ciast, deserów, napojów, kanapek czy ciepłych tostów. Lato to optymalna pora na przygotowanie konfitury z płatków dzikiej róży. Jak to zrobić?
W lasach aż pachnie grzybami i miłośnicy zbierania owoców leśnej grzybni już przebierają nogami. Jednak zanim zjemy swoje łupy, należy porządnie je dobrze oczyścić. Dotyczy to także kurek, które częściej kupujemy niż sami znajdujemy.