Rynek gastronomiczny rośnie wraz z wyższymi wydatkami konsumentów i postępującą profesjonalizacją. Mex Polska, holding z GPW, który zarządza 60 lokalami pod ośmioma szyldami, chce to wykorzystać. Odświeżenie flagowej sieci Pijalni daje na tyle dobre efekty, że spółka planuje rozbudować ją do 100 lok...
Liczba placówek gastronomicznych w pierwszym półroczu urosła o blisko 2 tys., po raz pierwszy przekraczając 100 tys. Szczególnie mocno rośnie segment food trucków – informuje Rzeczpospolita.
Warszawskie biurowce coraz częściej pełnią funkcję miejskich hubów, łącząc przestrzeń pracy z ofertą handlowo-usługową i rozrywkową. Jak wynika z raportu Colliers, liczba takich obiektów wzrosła o 8 proc. w ciągu dwóch lat.
Lato przyniosło trudności dla sezonowej gastronomii w Polsce, której długi wzrosły do 436,4 mln zł - czytamy w "Pulsie Biznesu”. - Ze 100 tys. punktów sezonowej gastronomii działających w Polsce, aż 13,4 tys. restauracji, barów, pubów, kawiarni i foo...
Dzięki rewitalizacji przeprowadzonej przez Koneser Group kamienica z początków XX wieku stała się miejscem, które przyciąga mieszkańców i turystów. Kluczową rolę w tej przemianie odegrały lokale gastronomiczne.
Raport „Pokolenia w gastronomii” pokazuje, że dla ponad połowy pracowników obecna praca w branży to pierwsze doświadczenie zawodowe. Najważniejsze czynniki satysfakcji to wynagrodzenie, stabilność zatrudnienia oraz dobre relacje i atmosfera w zespole...
Nie minął jeszcze rok od ogłoszenia nowej strategii rozwoju, a Mex Polska – jedna z wiodących grup gastronomicznych w kraju – już może pochwalić się imponującymi efektami. Tylko od stycznia do lipca 2025 roku Grupa otworzyła pięć nowych lokali z sześ...
Mex Polska przewiduje, że jego skonsolidowane przychody netto wyniosą 56,33 mln zł w I poł. 2025 r., co oznacza wzrost o 14,7% r/r, podała spółka. „Konsekwentny wzrost przychodów to rezultat skutecznej i długofalowej realizacji naszej strategii...
Grupa Mex Polska S.A., holding gastronomiczny notowany na Głównym Rynku GPW, spodziewa się osiągnięcia w I półroczu 2025 r. skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży na poziomie 56,5 mln zł, co oznacza wzrost o 15 proc. rdr.
Wołowina z antrykotu duszona w aromatycznym sosie pomidorowym z kukurydzą, kuminem i ostrą papryką, chrupiący boczek, świeże warzywa i cheddar zamknięte w pszennej tortilli - to połączenie, które zyskuje dodatkowy charakter w interpretacji Mateusza G...
Skonsolidowane przychody Grupy Mex Polska w I półroczu 2025 r. wyniosły 56,5 mln zł, oznacza to wzrost o 15 proc. rdr, podała spółka w komunikacie prasowym. Zysk EBIT wyniósł 0,6 mln zł, a strata netto 0,8 mln zł.