Jeśli szukasz przepisu, który zachwyci gości smakiem i wyglądem, zapiekana ryba po grecku w cieście francuskim jest idealnym wyborem. Prosta w wykonaniu, aromatyczna i efektowna – sprawi, że twoja Wigilia będzie naprawdę wyjątkowa.
Lech Wałęsa tuż przed wylotem do USA pojawił się w kościele. Były prezydent, wyjątkowo w eleganckim garniturze i z ręką w czarnym temblaku, zatrzymał się, by podpisać książki dla młodego fana w koszulce "Solidarność".
Pyrczok to jeden z najciekawszych kulinarnych skarbów Wielkopolski. Tradycyjnie pieczony tuż po wykopkach, zachwyca prostotą i wyjątkowym smakiem świeżych ziemniaków. Sprawdź, jak przygotować ten regionalny specjał krok po kroku i przekonaj się, dlac...
Każdy może mieć różne skojarzenia na dźwięk słów "smartfon HTC". Przyznam, że takiego modelu w portfolio marki się nie spodziewałem.Przeczytaj pełny artykuł tutaj: Smartfona HTC w takim wydaniu to się nigdy nie spodziewałem
W kinach w całym kraju można już zobaczyć komedię "LARP. Miłość, trolle i inne questy". Fabularny debiut Kordiana Kądzieli - reżysera hitowego serialu "1670", jest jedną z najbardziej oczekiwanych premier tej jesieni. W jego obsadzie znalazła się m.i...
Jesień w kuchni nie musi oznaczać tradycyjnego bigosu z kapusty. Poznaj bigos z dyni – aromatyczne, rozgrzewające i niezwykle smaczne danie, które podbije serca całej rodziny. Lekka słodycz dyni w połączeniu z kiełbasą i przyprawami tworzy wyjątkowy...
Masz dość serwowania w kółko tych samych obiadów opartych na panierowaniu i smażeniu? Postaw na danie jednogarnkowe, w którym połączysz dobrze znane i lubiane składniki. Kurczak, kolorowe papryki, pieczarki i korniszony. A do tego pomidorowy akcent w...
Ryba po hawajsku to przysmak, który może być świetną alternatywą dla popularnej ryby po grecku, często i chętnie szykowanej na Boże Narodzenie. Przysmak niektórym mógł się już przejeść, a w nowej odsłonie z pewnością każdego przyjemnie zaskoczy. Jak...
Śledzie to klasyczny element świątecznego menu, który można serwować na wiele różnych sposobów. W oleju, w occie, w pomidorach czy z chrzanem. Te wyraziste w smaku ryby sprawdzają się zarówno jako postne danie, jak i wykwintna przystawka na wigilijny...
W smażalniach Nad Bałtykiem czarniak bywa podawany jako „dorsz”. Ale nie daj się zwieść – to zupełnie inny gatunek ryby, które zasługuje na własne miejsce w kulinarnym panteonie. Poznajmy czarniaka – drapieżnika mórz, który łączy walory smakowe z war...
W ostatnich tygodniach coraz więcej mówi się o ofercie ryb w polskich dyskontach. Okazuje się, że jedna z nazw może być myląca dla wielu konsumentów. W mediach społecznościowych pojawiły się obszerne opisy, Polacy zastanawiają się, czy na pewno kupuj...