Wielu Polaków kupuje w dyskontach ciemne pieczywo w przekonaniu, że jest to zdrowy wybór, pełen witamin i błonnika. Dietetyczka dr Sylwia Ciągło-Androsiuk ostrzega jednak, że ten "zdrowy" wygląd może być złudny.Ekspertka ujawnia, że brązowy kolor pieczywa, który ma sugerować, że jest ono razowe lub...
Małgorzata Rozenek-Majdan otworzyła się na temat swoich finansów. Celebrytka przyznała, że po latach pracy w show-biznesie bardzo dobrze zna realia branży i twardo negocjuje stawki. Przyznała też, że nie robi zakupów w dyskontach. Wyjaśniła, dlczego.
Ile twoje dziecko spędza czasu przed ekranem komputera? Specjaliści jasno określili maksymalny czas, na jaki powinniśmy pozwalać dzieciom na korzystanie z technologii. Sprawdź, czy w twojej rodzinie przestrzegane są te normy.
To szokujące, co napisał Alex Haditaghi na portalu X! Żodyn się tego nie spodziewał. Żodyn. Dla osób, które nie lubią nurkować w szambie przygotowaliśmy podsumowanie tego, co Kanadyjczyk irańskiego pochodzenia potrafi wypisywać w internecie. Jego ska...
Czy kryptowaluty odbiją i znów trafią na pierwsze strony gazet? Sprawdzamy. Oto argumenty za i przeciw. Co nas czeka? Artykuł Bitcoin odzyskuje siły. Czy kryptowaluty znów zszokują świat wzrostami? pochodzi z serwisu BitHub.pl.
Lidl od lat plasuje się w czołówce sieci sklepów, do których Polacy po zakupy wybierają się najczęściej. Okazuje się, że pieczywo, które nagminnie ląduje w ich koszykach, wcale nie jest takie zdrowe, jak mogłoby się wydawać. Lepiej sprawdź, czy w two...
W niedzielny poranek, 20 lipca, przed jednym ze sklepów Carrefour Express dostarczono świeże pieczywo. Jednak zamiast trafić od razu na sklepowe półki, zostało ono pozostawione bez nadzoru przed zamkniętym lokalem. Szybko zainteresowały się nim gołęb...
Pieczywo to stały element codziennej diety wielu Polaków – towarzyszy nam od śniadania aż po kolację, często stanowiąc dodatek do zup, sałatek czy dań głównych. Chleby i bułki kupujemy zarówno w piekarniach, jak i w dużych sieciach handlowych, takich...
Świeży chleb i chrupiące bułki to codzienna przyjemność, której nie chcemy sobie odmawiać. Warto jednak wiedzieć, jak przechowywać pieczywo, by jak najdłużej cieszyć się jego smakiem i aromatem. Sprawdziliśmy, które metody najlepiej sprawdzają się w...
Piekarz z wieloletnim doświadczeniem postanowił podzielić się ze mną sekretem, który zmieni każdy poranek. Dzięki jego prostemu trikowi, świeże pieczywo już nigdy nie będzie twarde i nieprzyjemne w jedzeniu – a zapach chrupiącej skórki wypełni kuchni...
Niektórzy czekali na nią całe lato. I oto jest – smakowita, strukturalna, kremowa i uniwersalna dynia. Pełna błonnika i beta-karotenu doskonale sprawdza się nie tylko w zupie czy w serniku, ale także jako dodatek do kultowego smarowidła.