Fani strategii czasu rzeczywistego, w sklepie Driffle czeka na was świetna okazja na zakup Tempest Rising w rewelacyjnej cenie. Swoisty list miłosny do Command & Conquer Red Alert, opracowany przez Slipgate Ironworks, zgarniecie za 85,12 zł w pecetow...
Zastanawiasz się, czy można położyć nowy dach na starym pokryciu i zaoszczędzić na remoncie? To coraz popularniejsza metoda, która pozwala uniknąć kosztów i bałaganu związanych z całkowitym demontażem dachu. Jednak nie każdy dom nadaje się do takiego...
Seniorzy uczą się ratować życie, bronić portfela i lepiej korzystać ze świadczeń. W Częstochowie odbyła się kolejna odsłona projektu "Razem dla seniorów". Jest to wspólna inicjatywa ZUS i Lotniczego Pogotowia Ratunkowego. "To wiedza, która może urato...
Francuska firma Mistral AI najwyraźniej nie chce biernie przyglądać się sukcesom konkurencji. Jej chatbot Le Chat właśnie otrzymał masywną aktualizację z pięcioma nowymi funkcjami, które mają dorównać możliwościom ChatGPT, Claude’a czy Perplexi...
Na Zatoce Wiślanej powstaje nowa, sztuczna wyspa. Wyspa Estyjska, tworzona z urobku z prac czerpalnych, ma stać się rajem dla ptaków. Jej aktualne wypełnienie osiągnęło już 20 proc.
Czy antyimigranckie marsze w polskich miastach to zbijanie politycznego kapitału? Czy tego typu narracja to realny problem? A może zawodzi polityka informacyjna rządu? - o to m.in. zapytamy w Porannej rozmowie w RMF FM Magdalenę Biejat, wicemarszałek...
Zmieniające się nawyki konsumentów w Polsce coraz wyraźniej odbijają się na rynku spożywczym. Jak wynika z danych przytaczanych przez "Puls Biznesu", w pierwszym kwartale 2025 r. polskie gospodarstwa domowe ograniczyły wydatki na mięso i wędliny, pod...
mObywatel to aplikacja, która wystartowała po prostu jako nasz cyfrowy dowód, aby z każdym rokiem rozbudowywać się o coraz to kolejne funkcje. Dzięki temu dzisiaj mamy narzędzie wygodne i przydatne w wielu sytuacjach. Teraz dochodzi kolejna, która ud...
Rynek gastronomiczny tylko w pierwszym półroczu urósł o blisko 2 tys. placówek, a ich liczba po raz pierwszy przekroczyła 100 tys. Wciąż mocno rośnie segment food-trucków, ale klasycznych restauracji też przybywa.