Kiedy żar leje się z nieba, częściej wybieramy potrawy wegetariańskie, a apetyt na mięso mocno gaśnie. Ostatnio przekonywałam do warzywnego pasztetu, a teraz podrzucam przepis na kotlety mielone bez grama mięsa. Są sycące i idealnie sprawdzają się w gorące dni.
Witajcie w świecie elektromobilności po rosyjsku. Może i nie mają prawie w ogóle infrastruktury dla samochodów na prąd, ale za to lepią takie auto na bazie starego SUV-a. Przed Wami Łada e-Niva. The post Stary ulep, ale za to elektryczny. Łada e-Niva...
Proste, kruche ciasteczka to słodkie wspomnienie wizyt u babci. Zawsze pojawiały się na stole w towarzystwie kawy, herbaty lub szklanki mleka. Przygotowanie ich to bułka z masłem, bo wystarczą zaledwie trzy składniki, które masz w domu.
Sezon jagodowy trwa, więc w lodziarniach pojawiły się lody o smaku tych leśnych owoców. Wczoraj sama się skusiłam. Miały być na świeżych owocach, pyszne i aromatyczne. Jednak do ideału sporo im brakowało. Zapomniałam, że przecież takie lody można szy...
Nutellę znają i kochają niemal wszyscy, jednak nie da się ukryć, że nie jest to najzdrowsza przekąska. Domowa, biała wersja to jednak zupełnie inna bajka. Takim słodkim kremem zajadać się można bez wyrzutów sumienia.
Masz ochotę na coś oryginalnego, a jednocześnie łatwego do przygotowania? Gofry z ziemniaków to doskonały patent na szybki obiad, który zachwyci domowników niebanalnym smakiem. To ciekawe danie idealnie komponuje się z klasycznymi dodatkami, takimi j...
Kiedyś sernik kojarzył się z bardzo pracochłonnym ciastem. Trzeba było mielić ser, zagniatać ciasto... Teraz mamy coraz więcej przepisów na ten wypiek, ale takich, które pozwalają przygotować go naprawdę szybko. Jednym z nich podzieliła się znana w s...
Jeśli lubisz cukinię, to ten przepis jest dla ciebie. Z tego smacznego warzywa zrobisz szybkie i pyszne danie. Jest doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno.
Kotlety mielone robię według prostego przepisu, a efekt jest wart polecenia. Danie wyróżnia się wyjątkową soczystością. Zawdzięcza ją temu składnikowi, który trafia do masy na mielone.
W czasie lipcowych upałów trudno myśleć o zimie. Jednak właśnie teraz w kwiecie wieku są warzywa. Dojrzałe i pełne smaku, można zamknąć je w słoiku w postaci sałatki, która zimą przypomni letnie dni.
Lubię placki ziemniaczane i placki z cukinii, ale uwielbiam też eksperymentować w kuchni i szukać nowych smaków. Moim ostatnim odkryciem są placki w zupełnie innej wersji. Poznaj przepis na placki z selera i marchewki. Smakują fantastycznie.