Holenderskie przysłowia są tak dziwne, że aż trudno uwierzyć, że istnieją. Co mają wspólnego masło na głowie, anioł siusiający na język i polskie kucharki w kuchni? Ten artykuł rozbawi Cię do łez – i zmieni sposób, w jaki patrzysz na ludowe mądrości!
Sieć prywatnych laboratoriów medycznych Diagnostyka oferowała zestawy pakietów badań medycznych sygnowanych nazwiskiem Ewy Chodakowskiej. Jeden z nich “Czy to endometrioza?” wywołał potężną falę krytyki lekarzy i fanów znanej trenerki fitness. Testy...
Sytuacja wygląda tak: wyprodukowanie kilograma cukru kosztuje 2,52 zł, ale w sklepie można go kupić nawet po 1,49 zł. To znacznie poniżej kosztów produkcji, a przecież trzeba jeszcze doliczyć koszty opakowania, transportu, marży sklepu itd. To oznacz...
Słodki, gęsty i pełen smaku – domowy dżem morelowy to jeden z tych przetworów, które pachną dzieciństwem i latem u babci. Zamiast sięgać po gotowe mieszanki z cukrem żelującym i sztucznymi dodatkami, warto wrócić do sprawdzonego sposobu – tylko owoce...
Kotlet schabowy jawi nam się jako istne przeciwieństwo diety odchudzającej. I w zasadzie całkiem słusznie. W 100 g tego tradycyjnego dania znajduje się bowiem między 350 a 400 kalorii. W porównaniu z tym "grzeszkiem" słodycze bez cukru odbieramy zupe...
Nie potrzebujesz cukru, by dżem był słodki i aromatyczny – wystarczy odrobina soli, która wydobędzie naturalny smak owoców i sprawi, że domowe przetwory przebiją sklepowe gotowce. Ta nowa metoda szybko może stać się twoją ulubioną.
Przecier pomidorowy z jabłkiem to prosty sposób, aby w kuchni poczuć smak lata przez cały rok. Naturalnie słodki, gęsty i aromatyczny, nie wymaga dodatku cukru, a dodany do zup, sosów czy mięs nadaje potrawom wyjątkowej głębi smaku. Ten przepis spraw...
Wygląda jakby ktoś namalował go dziecięcą wyobraźnią pełną kolorów i fantazji. Smoczy owoc hipnotyzuje wyglądem, ale prawdziwa siła kryje się w jego wnętrzu. Poznaj sekrety tego egzotycznego owocu, który urzeka smakiem i staje się tematem rozmów w św...
Pomimo wiedzy na temat negatywnego wpływu nadmiernej konsumpcji cukru, jego ilość w diecie przeciętnego konsumenta znacząco przekracza wartości zalecane
Wyprodukowanie kilograma cukru kosztuje 2,52 zł, ale w sklepie można go kupić nawet po 1,49 zł. To znacznie poniżej kosztów produkcji i dystrybucji. Rynek może się załamać, a to oznacza protesty rolników - ocenia "Gazeta Wyborcza".