Przepisy na surówki mogą wydawać się banalne. To w końcu łączenie kilku składników i czasem zalewanie jakimś płynem. Jednak diabeł tkwi w szczegółach i warto podpatrywać idealne, a czasem nieoczekiwane kompozycje smaków, takie jak przedstawiona w tym przepisie.
W tym prostym przepisie zapiekamy w jednym naczyniu wszystkie składniki dobrego obiadu: mięso, ziemniaki i warzywa. Dzięki temu łatwo i sprawnie przygotowujemy sycący i smaczny posiłek. Warto wypróbować go w letnie dni, kiedy nie mamy zbytniej ochoty...
Gdy żar leje się z nieba, to warto przyrządzić lekki obiad na upały. Korzystam z tego przepisu i podaję młodą kapustę z dodatkami. Raz-dwa i smaczne danie trafia na mój stół.
Nie wiadomo, co ten specjał ma wspólnego z Watykanem, ale jedno nie ulega wątpliwości – potrafi dostarczyć niebiańskich wrażeń smakowych, co jest zasługą pewnego dodatku, którym wzbogacamy ogórki konserwowe. O co chodzi?
Lubisz zapiekanki pod każdą postacią? Dzisiejszy pomysł na tę potrawę z pewnością ci się spodoba. Do zapiekanki można wrzucić niemal wszystko – od warzyw, owoców i mięs, po makarony czy nabiał. W dodatku można wykorzystać produkty spożywcze, kt...
Tomasz Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustą. Z jego przepisu zachwyca smakiem oraz aromatem. Przebija nawet tę zasmażaną. Zrób i przekonaj się sama, jaka jest pyszna. Podana do obiadu zachwyci każdego smakosza.
Gołąbki to jedno z dań, które kojarzy się z tradycyjną kuchnią i ciepłem domowego ogniska. Na dobre zakorzeniły się już w całej Polsce, chociaż nie brakuje różnych odsłon i połączeń. Mieszkańcy województwa lubuskiego mają swój regionalny przysmak z n...
Kurczak i kapusta mogą stanowić smaczne połączenie. Ostatnio z tych produktów przyrządzam obiad, który po prostu uwielbiam. Udka kurczaka kładę na plastry kapusty, a resztę robi już piekarnik. Wychodzi danie, któremu nie brakuje smaku.
Ten przepis to radykalne uproszczenie konceptu gołąbków. Przygotowujemy je w postaci zapiekanki. Dostajemy więc wszystko, czego można oczekiwać od tego mięsno-kapuścianego przysmaku, ale bez kuchennego trudu.