Chciałem ten tekst zacząć od wierszyka, bo SL55 AMG to czysta poezja, ale obawiam się, że tylko nasze mistrzynie literatury, noblistki byłyby w stanie ubrać w słowa radość, jaką czerpałem z jazdy. Chociaż to Niemiec, to włoskie la dolce vita ma wplecione w DNA. Każda marka z niemieckiej wielkiej tr...
Mogłoby się wydawać, że mandarynki to prawdziwa loteria – raz trafimy na słodziutkie, a raz kwaśne. Czy naprawdę nie da się sprawdzić, jak smakuje owoc, zanim go spróbujesz? Okazuje się, że istnieje prosty sposób, by upewnić się, że mandarynka, po kt...
W świecie odżywiania nie czaruje się różdżką, tylko składnikami, więc istnieją kombinacje, które dosłownie działają jak zaklęcia. W tym artykule odkryjesz prostą sztuczkę, w której zwykłe płatki śniadaniowe zrzucą swoją wątpliwą pelerynę i staną się...
Uprawiasz grusze i liczysz na wysyp owoców? Zapewnij im odpowiednie warunki i pamiętaj o kilku kwestiach, a dopniesz swego i będziesz mieć zatrzęsienie pysznych konferencji czy lukasówek. Pielęgnacja drzew owocowych to nie tylko podlewanie czy nawoże...
W niedzielę (27 lipca) w Łodzi odbędą się dwa wydarzenia poświęcone śniadaniom. To Festiwal Śniadań na Piotrkowskiej i Targ Śniadaniowy w Fuzji. Na odwiedzających czekają setki połączeń smakowych.
Jagodzianka, niegdyś zwyczajna letnia przekąska, dziś staje się towarem niemal luksusowym. Choć ceny hurtowe jagód faktycznie sięgają w lipcu nawet 60 zł za kilogram, to eksperci podkreślają, że koszt samego surowca nie tłumaczy aż tak wysokich cen d...
Francuskie śniadania często kojarzą się z naleśnikami, croissantami i innymi słodkimi wypiekami, ale te tosty zdecydowanie zasługują na miejsce w tym zestawieniu. To prosty sposób, by dać drugie życie wczorajszemu pieczywu i zamienić je w coś naprawd...
Bułeczki twarogowe to szybki i prosty wypiek, który zachwyca delikatną strukturą i wilgotnością. Ich aromat roznosi się po kuchni, a soczyste owoce nadają im wyjątkowej słodyczy i świeżości. Idealne na jesienne popołudnia, doskonałe na każdą okazję.
Ponieważ lato pomału zmierza ku końcowi, to i warto korzystać z jego dobrodziejstw. Wrzesień mocno nas rozpieszcza od strony kulinarnej. Smak sezonowych warzyw i owoców warto zamknąć w słoikach. Maliny, śliwki, jabłka czy inne owoce na dżem większość...
Jesień pachnie dynią, cynamonem i karmelem – a w mojej kuchni co weekend króluje sernik dyniowy z orzechami pekan. To deser, który nie tylko wygląda jak z cukierni, ale też smakuje tak, że trudno poprzestać na jednym kawałku.
Poznańska tradycja na gdańskich torach okazała się bardzo popularna. Pasażerowie bezpłatnego i słodkiego „rogalowego tramwaju” kursującego między Jelitkowem a centrum z przyjemnością zjedli wszystkie 600 świętomarcińskich rogali. Rozdawano je jako za...