W belgijskich sklepach Lidl pojawił się nowy produkt – mięso hybrydowe, czyli połączenie tradycyjnego mięsa z białkami roślinnymi. To propozycja dla konsumentów, którzy szukają kompromisu między smakiem a troską o środowisko. Produkt ten może również sygnalizować ważny kierunek zmian w przemyśle spo...
Klienci Lidla od kilku dni zauważają na mięsie i rybach żółte naklejki z informacją, że to produkt zabezpieczony – usuń etykietę przed podgrzaniem. Jak ustalił Bild, to nowe zabezpieczenia antykradzieżowe, które uruchamiają alarm, jeśli produkt nie z...
Lublin planuje zakup nowoczesnych, przegubowych autobusów hybrydowych typu plug-in. W przetargu ogłoszonym przez MPK Lublin wpłynęła jedna oferta – od firmy Solaris. Przeczytaj Tylko jeden producent chce dostarczyć do Lublina nowe hybrydowe autobusy....
Kupujemy coraz więcej zelektryfikowanych aut osobowych – tak w pełni elektrycznych, jak i hybryd z możliwością ładowania akumulatorów ze źródła zewnętrznego, czyli PHEV-ów. Na liście najpopularniejszych modeli w obu kategoriach są pewniaki, ale nie b...
Stellantis przygotowuje dwie nowe jednostki napędowe, które już wkrótce trafią do wielu modeli koncernu – 1.6 Turbo Hybrid i 2.0 Turbo Hybrid. Choć branża motoryzacyjna intensywnie rozwija elektromobilność, klienci wciąż masowo wybierają samoch...
Audi A5 dla wielu kierowców to pewna ikona. W hybrydowej odmianie ładowanej z kabla zwrócicie uwagę na coś więcej niż zaczepny design. Możecie się zdziwić, ile da się przejechać tym autem na samym prądzie. Ale będę się upierał, że tylko jedna z dwóch...
Przygotowanie pedagogiczne stanowi fundament dla każdego, kto pragnie rozpocząć karierę w edukacji lub poszerzyć swoje kwalifikacje zawodowe w tym obszarze. Studia podyplomowe oferujące takie przygotowanie umożliwiają zdobycie zarówno wiedzy t...
BYD oficjalnie wprowadza na polski rynek swój najnowszy model – Seal 6 DM-i, w dwóch wersjach nadwozia i z ciekawym hybrydowym napędem. Z tym cennikiem zapewne namiesza na polskim rynku.
Siedziba BXB studio w Warszawie powstała w niewielkim lokalu z hybrydowym układem funkcjonalnym. Ok. 50 mkw. zajmuje przestrzeń pracy, a pozostałe 20 mkw. to mikroapartament.