Lewica zaproponowała reformę systemu finansowania ochrony zdrowia, która obejmuje m.in. nowy podatek od żywności. Pozyskane w ten sposób środki mają zasilić NFZ. Przy okazji dodatkowa opłata powinna motywować do zdrowszych wyborów. Przedstawione pomysły budzą wiele emocji, zwłaszcza w branży mięsnej...
Suszone owoce od lat cieszą się sporą popularnością jako składnik zdrowej diety, jednak mało kto zdaje sobie sprawę, że daktyle Medjool wyróżniają się na tle innych produktów. To prawdziwa skarbnica wartości odżywczych, która dopiero zaczyna zdobywać...
Anna Lewandowska musi tłumaczyć się ze składu swoich przekąsek, które sprzedaje pod marką Foods by Ann. Fundacja Pro-Test wykonała bowiem badania, które wykryły w produktach tej marki pestycydy. Jest oświadczenie w tej sprawie.
- Uważam, że ta ustawa jest szkodliwa pod każdym względem. Zakaz hodowli czyli administracyjne określanie, co rolnikom wolno hodować, a czego nie, jest tworzeniem precedensu na przyszłość. Zresztą twórcy ustawy, środowiska lewicowe nawet tego nie ukr...
- Polski rynek niestety jest bardzo wrażliwy na sytuacje na rynkach europejskich. Obecnie wjeżdża do nas ogrom mięsa, którego inne kraje nie są w stanie sprzedać do krajów trzecich – wskazuje Bartosz Czarniak ze związki Polsus.
Nowy raport FAO pokazuje, że do 2034 roku świat będzie jeść więcej mięsa, zwłaszcza drobiu. Sprawdź, jak zmienią się trendy i co to oznacza dla rolników.
Ryż z soczewicą w sosie jogurtowo-pomidorowym to danie, które zaskakuje w każdej możliwej kategorii, czyli smakiem, sytością i prostotą przygotowania. Choć nie zawiera mięsa, dostarcza porządną porcję roślinnego białka, błonnika i witamin. Świetnie s...
Jaki jest najlepszy pomysł na szybki obiad z mięsem mielonym? Oczywistą odpowiedzią jest pyszna zapiekanka. Zrobienie jej zajmie tylko kilka chwil. Soczyste mięso, ciągnący się ser i mnóstwo warzyw - to danie to prawdziwa bomba witaminowa, a do tego...
Chcesz zatrzymać smak lata na długie, zimowe miesiące? Poznaj sprawdzony sposób na sos warzywny do mięsa, który przygotujesz w dwóch wersjach – klasycznej z octem i delikatnej bez octu.
Mrożenie mięsa wymaga przestrzegania kilku kluczowych zasad, aby uniknąć problemów zdrowotnych. Doświadczony rzeźnik podzielił się swoimi wskazówkami. Niektóre z nich mogą naprawdę zaskoczyć.
Chcesz, aby przygotowane przez ciebie mięso smakowało jak w najlepszej restauracji? Zobacz, co łączy sześciu szefów kuchni i jak dzięki jednej kluczowej cesze każdy może przygotować najlepszy sos do mięsa.