Jak smakuje kino? Żeby się o tym przekonać, wybierz się pomiędzy 27 czerwca a 31 lipca do Cinema City. Ci, którzy w tym okresie kupią bilet na dowolny seans lub skorzystają z oferty kinowego baru, mogą liczyć na atrakcyjne nagrody – darmowe bilety 2D, mega zniżki na przekąski barowe oraz popcorny i...
Legendarne kino miało wznowić swoją działalność we wrześniu, ale żadne informacje o ponownym otworzeniu placówki wciąż się nie pojawiły.Kino Luna to jedno z najstarszych miejsc w Polsce, w których mogliśmy oglądać filmy na dużym ekranie. Kino zostało...
Lubisz ryby? Teraz możesz przyrządzić arbuza, który smakuje jak ryba. Wystarczy, że zmieszasz go z olejem. Wyjdzie bezmięsny przysmak, który zrobi kulinarne wrażenie.
Zupa z buraków to nie tylko barszcz. Ten świetny, słodko-warzywny krem jest jednocześnie orzeźwiający kwasowością śliwek i rozgrzewający głębokim, aromatycznym smakiem. Warto przywitać jesień tą niecodzienną kombinacją.
Korzenne ciasto marchewkowe to niezaprzeczalny hit jesiennego stołu. Ma fanów The post Korzenne ciasto marchewkowe. Żadne inne nie smakuje tak dobrze appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Pamiętasz "szyszki" z ryżu preparowanego, którymi zajadaliśmy się jako dzieci? Jeśli chcesz na chwilę przenieść się do szalonych czasów PRL-u, przygotuj to proste ciasto z ryżem preparowanym. Zrobisz je w kilka chwil, a goście z pewnością będą prosil...
Chodnik to najlepsza propozycja na lunch lub przekąskę w upalne dni. Chociaż największą popularnością cieszy się ten w wersji litewskiej, to w moim domu kubki smakowe podbija chłodnik truskawkowo-pomidorowy. To połączenie to najlepszy smak lata w jed...
Kiedy tylko pojawia się młoda kapusta, bigos robię na okrągło. W połączeniu z ugotowanymi ziemniakami i zielonym koperkiem staje się najlepszym pomysłem na pyszny obiad.
Nie jestem wielką mistrzynią owocowych przetworów, jednak ten dżem robię co roku. Czarne porzeczki nadają mu niezwykłego aromatu. Jest wyrazisty, kwaskowaty, niepowtarzalny. Nie wyobrażam sobie bez niego świątecznego piernika i wielu innych wypieków.
Liście marchewki, rzodkiewki czy kalafiora traktujemy zazwyczaj jako niepotrzebne odpadki i wyrzucamy do kosza. Szkoda, bo skrywają dużo wartości odżywczych, a w dodatku są bardzo smaczne. Jak można wykorzystać je w kuchni?