Dobre żeberka nie muszą kojarzyć się jedynie z sezonem grillowym. Dzięki recepturze z książki znanego szefa kuchni Jamiego Olivera możesz je zrobić właściwie zawsze i wszędzie. Orientalne smaki w tym daniu to prawdziwa uczta smaku. Szczegóły poniżej.
Czy Apple straci pozycję lidera przez opóźnienia w rozwoju sztucznej inteligencji? Analitycy HSBC ostrzegają, że nowa strategia giganta z Cupertino może nie wystarczyć, by przekonać klientów do wymiany iPhone’ów na nowsze modele.
Bary mleczne – miejsca, które dla wielu Polaków są symbolem minionej epoki, wciąż przyciągają tłumy. Ich niewygórowane ceny i domowy charakter sprawiają, że dla wielu osób stanowią one jedyną szansę na pełnowartościowy posiłek. Jak inflacja w ostatni...
Sosy towarzyszą Polakom niemal przy każdej okazji – od codziennych posiłków po weekendowe spotkania przy grillu. Do tej tradycji dołączył Robert Makłowicz, sygnując swoim nazwiskiem serię gotowych sosów w niewielkich opakowaniach. Jak wypadają na tle...
Choć średniowieczny rycerz na koniu uzbrojony po zęby stanowił na polu bitwy prawdziwą maszynę do zabijania, to nawet na niego przyszedł w końcu zasłużony koniec. Nowa broń, taktyki i formacje piechoty, a także finanse wyparły z Europy wojownika w lś...
Nie każdy ma odwagę spróbować dania, które już samą nazwą budzi lęk. Jarek Nowak – prowadzący program "Zabójcze potrawy" – zrobił z tego swoją misję. Od lat przemierza Polskę i świat w poszukiwaniu smaków i produktów, które jednych fascynują, a innyc...