Każdy, kto choć raz robił domowy majonez, wie, jak łatwo go zwarzyć i jak frustrująca bywa perspektywa wyrzucenia całej miski. Na szczęście z tym dramatem można sobie poradzić. W artykule prezentujemy kilka prostych trików, by sos znów stał się gładki i aksamitny.
Skrzydłokwiat cieszy się ogromną popularnością. Nie jest rośliną wymagającą, warto jednak pamiętać o regularnym nawożeniu. Mieszanki możesz przygotować samodzielnie. Wystarczy dodać do wody te składniki. Jak pielęgnować skrzydłokwiat? Podpowiadamy.
Placki ziemniaczane to klasyka polskiej kuchni, ale ich chrupkość potrafi pozostawiać wiele do życzenia. Sprawdź, jak jeden składnik może całkowicie zlikwidować problem.
Te proste placuszki to świetny sposób na to, by umilić sobie poranek lub wyczarować słodki podwieczorek. Dodatek włoskiego serka sprawi, że będą przyjemnie miękkie i lekkie.
Ten majonez to coś więcej niż zdrowszy zamiennik. To kremowa, delikatna oraz pożywna pasta, która zaskakuje smakiem i lekkością, a przy tym nie ma nic wspólnego z tłustym, ciężkim oryginałem.
Co oznacza biała maź na korku wlewu oleju? Przypomina masło lub majonez i często rodzi wiele pytań. Lepiej nie panikować. Mechanik wyjaśnia, że nie w każdym z przypadków problem jest tak poważny, jak się wydaje.
Jeśli zauważyłeś, że pod korkiem wlewu oleju w silniku twojego samochodu gromadzi się jasna, najczęściej kremowa albo żółtawa maź, to wiedz, że nie jest to pożądane zjawisko. Pojawia się, gdy samochód używany jest w wyjątkowo niekorzystnych warunkach...
Jeśli chcesz zachwycić swoich najbliższych nawet tak prostą przekąską, jak jajka na twardo, koniecznie podaj je z tym majonezem. Jego piękny, zielony odcień wybija się na pierwszy plan, a wszystko dzięki jednemu dodatkowi.
Manuka nie jest najsmaczniejszy, ale to zdecydowanie numer jeden wśród miodów pod względem właściwości leczniczych. Pochodzi z Nowej Zelandii. O sile jego działania decyduje zawartość methylglyoxalu (MGO). Sprawdź, jakie dokładnie ma działanie i dlac...
Klasyczne placki ziemniaczane mają całą rzeszę fanów, ale niestety nie są pozbawione wad. Często wręcz ociekają tłuszczem, a odsączanie ich na papierowym ręczniku po usmażeniu nie przynosi zadowalającego efektu. Na szczęście wystarczy dodać do masy j...
Olej rydzowy coraz częściej pojawia się na stołach miłośników zdrowego gotowania. Ma delikatny, lekko orzechowy smak, który potrafi odmienić nawet proste dania. Ludzie doceniają go jednak nie tylko za charakterystyczny posmak, lecz także pozytywny wp...