W nadchodzącym roku rola CIO przejdzie ewolucję: z tradycyjnego "IT" do strategicznego "ET", czyli całej technologii przedsiębiorstwa. Klasyczne wskaźniki operacyjne pozostaną istotne, jednak kluczowe stanie się myślenie w kategoriach rozwiązań i efektów biznesowych — pisze Mike Blandina, były szef...
Ministerstwo Kultury zapowiada rewolucję w mediach. Resort zaprezentował projekt rewolucyjnych zmian, na czele ze zniesieniem abonamentu RTV i nowym modelem finansowania mediów publicznych. Na ten cel z budżetu państwa ma trafić 2,5 mld zł. Plan zakł...
Sztuczna inteligencja to codzienność ukryta w aplikacjach, które podpowiadają nam, co obejrzeć, w systemach bankowych, które wykrywają oszustwa i w chatbotach, które odpowiadają szybciej niż człowiek.
Jeśli szukacie wciągającego thrillera, który trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej minuty to mamy dla Was pilną rekomendację! Na platformie Prime Video dostępny jest obecnie „Labirynt” z 2013 roku, w którym głów...
Twórcy Crossfire: Legion ogłosili zakończenie wsparcia dla swojej gry. Już wkrótce RTS zostanie wycofany ze Steama.Informacja Gra strategiczna miała być duchowym spadkobiercą Command & Conquer i Starcraft, a teraz na zawsze zniknie ze Steam została o...
Sam Altman, dyrektor generalny wiodącej firmy w dziedzinie AI, nakreślił przyszłość, w której sztuczna inteligencja decyduje o wszystkim – od obsługi klienta po systemy obronne. Ostrzega: AI może stać się bronią masowego rażenia.
Łowcy, śpieszmy się kochać gry uniwersum Warhammera, tak szybko odchodzą. Gdy licencja wygasa, to jej przedłużenie w firmie Games Workshop jest dla tytułów niszowych zupełnie nieopłacalne. W związku z tym taka produkcja zostaje wycofana z cyfrowej dy...
Pepco znów to zrobiło. Na tak stylową koszulkę w tak niskiej cenie warto było czekać, więc nie warto zastanawiać się dwa razy, tylko czym prędzej udać się do Pepco i zgarnąć model dla siebie. Latem sprawdzi się doskonale.
Frytki z fasolki szparagowej mogą być świetną alternatywą dla tradycyjnych frytek lub chipsów. Są bardzo łatwe do przygotowania, a w szczycie sezonu nie wydasz na nie fortuny. Turcy uwielbiają maczać je w sosie jogurtowym z czosnkiem i miętą.