Nie każdy kebab smakuje najlepiej o trzeciej nad ranem i nie każdy zmieści się w dłoni czy w studenckim budżecie. W londyńskim Canary Wharf za kulinarne dzieło sztuki, przygotowane z wołowiny Wagyu, smardzów i 25-letniego octu balsamicznego, trzeba zapłacić krocie. Tymczasem w australijskim Campbell...
W Polsce od lat krążą legendy o kebabach z Niemiec – a szczególnie tych berlińskich. Wielu Polaków mieszkających blisko zachodniej granicy regularnie wybiera się do Berlina właśnie po to, by zjeść „prawdziwego dönera”. Berlin uchodzi za s...
Meble z czasów PRL-u odzyskały swój dawny blask i stały się jednym z najgorętszych trendów wnętrzarskich ostatnich lat. Unikalny design i sentymentalna wartość tych przedmiotów sprawiają, że ich popularność nie słabnie, a ceny stale rosną. Za niektór...
Cabrales po raz kolejny potwierdził, że jest klejnotem hiszpańskiej Asturii. Kwota, za którą został wylicytowany zwycięski w dorocznym konkursie ser, została wpisana na karty Księgi rekordów Guinnessa.
Owoce sezonowe to bogactwo pysznych smaków i witamin. Ich ceny potrafią jednak skutecznie zniechęcać do zakupu. Na własne uprawy z kolei nie każdy może sobie pozwolić. Na szczęście są jeszcze samozbiory, które cieszą się w Polsce coraz większą popula...
Pokemony to jedna z tych marek, których chyba nie da się nie kojarzyć. Od dekad budują swoją pozycję w popkulturze i trzeba przyznać, że idzie im to wyśmienicie. Mamy dziś fenomenalnie rozwiniętą grę karcianą, masę gier wideo, sporo sezon...
W poszukiwaniu najlepszego mięsa, idealnego placka i optymalnych proporcji warzyw oraz sosów miłośnicy kebabów są skłonni jechać nawet na drugi koniec Polski. My redakcyjnie jechać nie musieliśmy, bo w niespełna 24 godz. po wizycie popularnego influe...
Znany celebryta Filip Chajzer otworzył swój kolejny kebab w Warszawie. Tym razem na Ursynowie. Podczas sobotniego otwarcia doszło do poświęcenia budki przez księdza. Zdjęcia z "uroczystości" szybko pojawiły się w mediach społecznościowych.
Komisja Europejska prowadzi postępowanie w sprawie sprzeciwów Niemiec wobec tureckiej inicjatywy mającej na celu uzyskanie statusu chronionej nazwy pochodzenia dla kebabu. Turcja zdecydowanie broni swoich kulinarnych tradycji.