Ponad połowa Polaków ma w pracy osoby, z którymi rozumieją się bez słów. I to bardzo dobra wiadomość, bo 64 proc. badanych uważa, że posiadanie takiej relacji w pracy jest ważne. A to wpływa bardzo dobrze na jakość naszej pracy.
Kiedy prof. Joanna Senyszyn planowała swoją kandydaturę w wyborach prezydenckich, nie spodziewała się, że ta przyniesie jej aż taki rozgłos, szczególnie wśród młodego pokolenia. Szybko okazało się, że ma z nim wiele wspólnego, często więcej, niż kont...
Lara Gessler była gościnią programu "Dzień Dobry TVN", gdzie opowiedziała o swojej drugiej ścieżce zawodowej - modelingu. 35-latka na co dzień zajmuje się przysmakami, a mimo to jest bardzo dumna z osiągnięć i współprac w branży modowej. Niestety, dł...
Zabytkową turbinę wodną odkryto pod budynkiem Młyna Górnego w Grudziądzu. Obiekt jest adaptowany na nową instytucję kultury – Młyn Energii.– Turbina zostanie teraz wykorzystana jako element wystawy. Chcemy ją bardzo szybko wyjąć, poddamy ją renowacji...
Skrzydełka w miodzie to jedna z potraw, która dobra jest w zasadzie na każdą okazję. Pasuje do wielu dodatków i nie jest skomplikowana w przyrządzeniu. Oto kilka pomysłów na to danie!
Pasjonująca Historia Kawy Po Irlandzku W Polsce Jak Kawa Po Irlandzku Zaczęła Zdobywać Polskę Kawa po irlandzku, znana jako przepis na kawę... Artykuł Kawa Po Irlandzku: Odkryj Tradycyjny Przepis pochodzi z serwisu Wszystko o kawie - PysznaKawa.pl.
Siostra Anastazja jest niekwestionowaną mistrzynią ciekawych i prostych przepisów. Spod jej ręki wszystko wychodzi wręcz idealne. Ma nawet wyjątkowy przepis na ogórki kiszone. Dzięki niemu kiszonki będą chrupiące.
Hulajnogi elektryczne stały się nieodłącznym elementem miejskiego krajobrazu. Niestety, wielu użytkowników traktuje je jak zabawkę, zapominając, że poruszanie się hulajnogą po drogach publicznych wymaga przestrzegania tych samych przepisów co jazda r...
Masz ochotę na coś, co zrewolucjonizuje Twój obiad? Zamiast zwykłych ziemniaków, wypróbuj śląski specjał. Ciapkapusta, którą podpatrzyłem u mistrzyni kuchni, to bezkonkurencyjny dodatek. Choć wygląda niepozornie, kryje w sobie sycący smak.
Polskie pierogi to nasza kulinarna duma, ale ich turecka wersja wcale nie pozostaje w tyle. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też oryginalnym kształtem – są maleńkie, zgrabnie zlepione.