Wydawałoby się, że z hasła „pomidory z cebulą” nie da się zrobić przepisu kulinarnego. To przecież po prostu pomidory i cebula, prawda? Cóż, z tym przepisem to już coś więcej.
Marynowana cebula to część żelaznego asortymentu naszych przetworów. Z tym przepisem przygotowujemy idealną przekąskę z tej kategorii. Jest świetnym dodatkiem do sałatek, a wręcz sałatką samą w sobie.
Co zrobić na śniadanie? Najlepiej omlet z pomidorami, który jest pyszny i zapewnia niezłą porcję energii na kilka godzin. Zrobisz go w prosty sposób dzięki temu przepisowi.
Smak wyhodowanych latem pomidorów możesz zatrzymać na dłużej. Przygotuj je w marynacie wraz z ziołami, a będziesz przyrządzać je co roku. Smak zachwyci każdego, a w dodatku poproszą cię o przepis. Koniecznie musisz wypróbować ten sposób.
Pomidory mogę jeść przez cały rok. Te zamknięte w słoikach z aromatyczną mieszanką, smakują wyjątkowo. Podaję je do dań mięsnych i ziemniaczanych. Pomidory znakomicie wzbogacają smak potraw.
Trudno wyobrazić sobie gotowanie bez cebuli. Przyrządzona z cytryną będzie pysznym dodatkiem do wielu dań. Polecam każdemu przepis na marynowaną cebulę, który wzbogaci smak mięs, przekąsek i sałatek.
Masz już dość kotletów schabowych? Na obiad dla całej rodziny z tego mięsa przygotujesz znacznie lepsze danie. Schab nigdy nie był aż tak delikatny i smaczny. Poznaj przepis i wypróbuj go na najbliższy obiad.
Jeśli masz w domu cebule i ciasto francuskie, to świetnie trafiłaś. Za chwilę przekonasz się, co stanie się, gdy położysz jedno na drugie. Aż trudno uwierzyć, że z tak prostej czynności powstaje prawdziwe cudo. Gotowa na kulinarne uniesienie? Zaczyna...
Cebula jest nieodzowna w naszej kuchni. Jednak jej krojenie czasem doprowadza nas do łez. Jednak ten sposób sprawi, że teraz krojenie cebuli stanie się łatwe. Wystarczy uzbroić się w dwa widelce.
Całe życie źle kroiłeś cebulę – dlaczego tak uważamy? Bo The post Całe życie źle kroiłeś cebulę! Ten patent olśni każdego appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Kuchnia bez cebuli byłaby monotonna. To warzywo ma duże możliwości. Surowe jest zwykle ostre w smaku, ale po ugotowaniu czy usmażeniu traci moc i nabiera przyjemnej słodyczy. Najczęściej cebula jest tylko skromnym uzupełnieniem farszu, surówek, zup c...