Rząd pracuje nad nowelizacją ustawy o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. Polacy zapłacą wyższe kary, pojawią się także nowe obowiązki. W jednym przypadku kara wyniesie nawet 5 tysięcy złotych. Kto i kiedy będzie musiał zapłacić?
Kotlety schabowe to danie, które gości na polskich stołach od pokoleń. Jednak, jak się okazuje, wiele z nas popełnia te same błędy podczas ich przygotowania. Słynna restauratorka, Magda Gessler, nie ukrywa swojego zdziwienia i rozczarowania, obserwuj...
Ponad połowa z bilionowych oszczędności Polaków jest ulokowana w ten sam sposób, który w ciągu ostatnich dwóch lat realnie przyniósł w większości straty. Ekspert specjalnie dla Business Insidera wskazuje najpopularniejsze i najbardziej zyskowne sposo...
Używane samochody cieszą się w Polsce ogromną popularnością. I chociaż ponad połowę rejestracji stanowią auta z benzyną, to diesel znajduje od niej tuż o krok. Powody są oczywiście: silniki wysokoprężne mało palą i zapewniają dobrą dynamikę. W naszy...
Grzyby to przysmak wielu Polaków. Dodajemy je do zup, sosów, a także spożywamy samodzielnie. Niestety, wyniki przeprowadzonych przez Inspekcję Jakości Handlowej Produktów Rolno-Spożywczych (IJHARS) badań są alarmujące. Okazuje się, że znaczna część g...
Trwa druga połowa wakacji, a Polacy szykują się na powrót upałów, m.in. kupując przydomowe baseny ogrodowe. Chociaż te z pewnością stanowią ochłodę w ciepłe dni, niosą za sobą pewne zagrożenie. Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie dla wszys...
Ser często gości na naszym stole. Jadamy go z chlebem i dodajemy do wielu potraw. Jednak czasem warto zrezygnować z jedzenia tego produktu. Szczególnie jeśli jest to najgorszy rodzaj sera. Podpowiadamy, jaki ser należy omijać szerokim łukiem.
A ty, jak robisz leczo? Kiedy słysząc to hasło, na myśl przychodzą ci takie składniki jak pieczarki, cukinia, może nawet bakłażan, koniecznie zerknij, co na ten temat do powiedzenia ma Robert Makłowicz. Znawca wyjaśnił w kilku słowach, co jest, a co...
Szeroka oferta produktów wbrew pozorom utrudnia wybór. Niełatwo ocenić, co rzeczywiście jest warte wrzucenia do koszyka, a co lepiej zostawić na sklepowej półce. Czytanie etykiet to krok w dobrym kierunku, jednak nadal problemem jest to, że nie każdy...