Gdy żar leje się z nieba, mamy ochotę na coś pysznego i orzeźwiającego. Warto wtedy podać sernik na zimno z przepisu Heni Foks. Zrobisz go z serków homogenizowanych i zjesz z apetytem.
Kto chował już zimowe kurtki? Z pewnością wiele osób witało się z wiosną, kolorami i lżejszymi ubraniami. Część z nich przeprosiła się teraz z "puchówką", żeby nie marznąć rano - czego żałuje środkiem dnia. Inni zgrzytają zębami w drodze do pracy, że...
Zainspiruj się i na letni deser przygotuj sernik na zimno. Z tym przepisem zrobisz to doskonałe ciasto nie tylko łatwo, ale i szybko. A to dzięki temu, że słodki przysmak nie wymaga pieczenia. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina nie będzie mogła wyjść z...
Zainspiruj się i na deser przygotuj sernik na zimno inaczej, bo z serków homogenizowanych. Pomimo braku twarogu ciasto wychodzi naprawdę doskonałe. Wypróbuj przepis, a smak spodoba ci się tak bardzo, że będziesz wracać do niego bardzo często. W mojej...
Jeżeli nie masz pomysłu na deser, poznaj stary przepis mojej babci. Przygotujesz z niego doskonały sernik na zimno, który od pierwszego kęsa pokocha cała rodzina. Smak uzależnia i będziesz przygotowywała go znacznie częściej. Szczegóły poznasz w dals...
Oto prosty przepis na szakszukę – śniadanie, które robi ostatnio furorę w naszym porannym menu. W wersji, którą pokazała ukochana kucharka Polaków Henia Foks to swojska, pyszna potrawa, od której dobrze zacząć dzień.
W upalne dni piekarnik nie jest naszym sprzymierzeńcem. Co zrobić jednak, gdy mamy wielki apetyt na szarlotkę? Wtedy sprawdzi się przepis, który dostałam od mojej kuzynki. To rewelacyjna szarlotka na zimno, która znika w ciągu jednego wieczoru.
Fasolka szparagowa najlepiej smakuje latem. Zwykle podajemy ją na gorąco polaną masełkiem i bułką tartą. Jednak warto przyrządzić sałatkę z fasolki szparagowej na zimno. W takim wydaniu zachwyci wszystkich.
Buraczki to pyszny tradycyjny dodatek do obiadu. Pasują do mielonych, schabowych czy pieczeni. Jednak można je też podawać do kolacji, bo świetnie współgrają na przykład z humusem. Podpowiadamy, jak je przygotować i czym doprawić, by były najlepsze.
Kiedy do Polski wkracza jesień, a wraz z nią coraz to zimniejsze temperatury, dla wielu turystów to doskonała okazja, aby udać się w podróż. Wielbiciele cieplejszej pogody nierzadko odwlekają zagraniczny urlop specjalnie na jesień, by móc przedłużyć...