Polska firma otrzymała pieniądze na rozwój technologii produkcji mięsa komórkowego. Dotąd projekt finansowano ze środków prywatnych. Dzięki dofinansowaniu od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju, firma LabFarm będzie mogła rozwijać badania, zwiększyć możliwości produkcyjne, a także tworzyć nowe produk...
Olbrzymie możliwości fotograficzne, wysoka wydajność i sztuczna inteligencja to charakterystyczne cechy smartfonów Nubia Z60 Ultra Leading Version i Z60S Pro.Przeczytaj pełny artykuł tutaj: Nubia pokazała dwie bestie. Stawia na wydajność, fotografię...
Nvidia twierdzi, że codzienne zagarnianie z sieci filmów o łącznej długości ponad 42 milionów minut w celu trenowania modeli sztucznej inteligencji jest zgodne z „duchem prawa autorskiego”.Po raz kolejny ujawniono, że jedna z korporacji zagarniała z...
Zakup mieszkania w Polsce przypomina bieg z przeszkodami. Zmorą klientów są nie tylko wysoko oprocentowane kredyty i ogromne ceny za metr kwadratowy. Sytuację utrudniają też manipulacje deweloperów i agencji nieruchomości, które potrafią wystawić jed...
Torby w kształcie delfinów były wypełnione piaskiem. Zakotwiczono je u wybrzeży Zatoki Meksykańskiej i w okolicach tamtejszych bagien. Naukowcy wyjaśniają, co ten niecodzienny eksperyment miał na celu.
Latem chętnie jemy ryby, bo ich mięso jest delikatne... i kojarzą się z wakacjami nad morzem. Jeśli napotkacie tą rybę na urlopowych szlakach, warto ją zamówić. Zostajesz w domu? Jej przygotowanie jest bardzo proste.
Czy mięso z kaczki to naprawdę zdrowy wybór? Odkryj, jakie korzyści zdrowotne płyną z jej spożywania, jakie zagrożenia mogą się z tym wiązać oraz jak ekologiczne i etyczne aspekty hodowli wpływają na jakość tego mięsa. Dowiedz się, czy warto włączyć...
Polska firma po intensywnych badaniach nad mięsem komórkowym z kurczaka i testach wkrótce wejdzie na szerokie wody. "Wcześniej oglądaliśmy produkt pod mikroskopem, teraz przyszedł czas, by wrzucić go na patelnię" — mówi Wiesław Macherzyński, COO i ws...
Chociaż jesiotr był niegdyś przysmakiem na królewskich stołach, dziś coraz rzadziej gości na naszych talerzach. To prawdziwa szkoda, ponieważ to wyjątkowe stworzenie, nazywane często "żywą skamieniałością", ma wiele do zaoferowania. Jego delikatne, j...
Cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości, ale jeden z rodzajów mięsa potwierdza tę regułę. Na rynku dostępny jest produkt, który jest szalenie szkodliwy dla organizmu człowieka. Mimo to chętnie jest kupowany przez konsumentów. Jakiego mięsa unikać...