Polska firma otrzymała pieniądze na rozwój technologii produkcji mięsa komórkowego. Dotąd projekt finansowano ze środków prywatnych. Dzięki dofinansowaniu od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju, firma LabFarm będzie mogła rozwijać badania, zwiększyć możliwości produkcyjne, a także tworzyć nowe produk...
Ilość odsłon: 22
źródło: https://tech.biznesinfo.pl/polacy-wyprodukuja-sztuczne-mieso-miliony-dofinansowania-od-rzadu-ms-wmg-270724
dodano: 2024-07-27 14:08:02
Inne znaleziska:
Takie sceny na przesłuchaniu Obajtka.
plotek.pl
Daniel Obajtek 9 lipca pojawił się przed komisją śledczą ds. afery wizowej. Już na początku zrobiło się naprawdę gorąco.
plotek.pl, 2024-07-10 14:04:01
2024-07-10 14:04:01
Nubia pokazała dwie bestie. Stawia na wydajność, fotografię i sztucznę inteligencję
tabletowo.pl
Olbrzymie możliwości fotograficzne, wysoka wydajność i sztuczna inteligencja to charakterystyczne cechy smartfonów Nubia Z60 Ultra Leading Version i Z60S Pro.Przeczytaj pełny artykuł tutaj: Nubia pokazała dwie bestie. Stawia na wydajność, fotografię...
tabletowo.pl, 2024-07-23 13:34:02
2024-07-23 13:34:02
80 lat filmów dziennie – tak Nvidia trenuje swoje Sztuczne Inteligencje
naekranie.pl
Nvidia twierdzi, że codzienne zagarnianie z sieci filmów o łącznej długości ponad 42 milionów minut w celu trenowania modeli sztucznej inteligencji jest zgodne z „duchem prawa autorskiego”.Po raz kolejny ujawniono, że jedna z korporacji zagarniała z...
naekranie.pl, 2024-08-09 02:03:02
2024-08-09 02:03:02
Ministerstwo szykuje bat na manipulantów. Skończy się sztuczne podbijanie cen mieszkań?
biznesinfo.pl
Zakup mieszkania w Polsce przypomina bieg z przeszkodami. Zmorą klientów są nie tylko wysoko oprocentowane kredyty i ogromne ceny za metr kwadratowy. Sytuację utrudniają też manipulacje deweloperów i agencji nieruchomości, które potrafią wystawić jed...
biznesinfo.pl, 2024-09-18 12:08:04
2024-09-18 12:08:04
Rozrzucili na wybrzeżu sztuczne zwłoki delfinów. Ekspertka tłumaczy, dlaczego
wprost.pl
Torby w kształcie delfinów były wypełnione piaskiem. Zakotwiczono je u wybrzeży Zatoki Meksykańskiej i w okolicach tamtejszych bagien. Naukowcy wyjaśniają, co ten niecodzienny eksperyment miał na celu.
wprost.pl, 2024-09-24 11:39:03
2024-09-24 11:39:03
Ma delikatne chude mięso i niewiele ości. Choć smakuje lepiej niż łosoś, Polacy nie doceniają
pysznosci.pl
Latem chętnie jemy ryby, bo ich mięso jest delikatne... i kojarzą się z wakacjami nad morzem. Jeśli napotkacie tą rybę na urlopowych szlakach, warto ją zamówić. Zostajesz w domu? Jej przygotowanie jest bardzo proste.
pysznosci.pl, 2024-07-27 17:01:02
2024-07-27 17:01:02
Kruche i aromatyczne mięso, którego Polacy nie doceniają. Jest zdrowsze niż kurczak
pysznosci.pl
Czy mięso z kaczki to naprawdę zdrowy wybór? Odkryj, jakie korzyści zdrowotne płyną z jej spożywania, jakie zagrożenia mogą się z tym wiązać oraz jak ekologiczne i etyczne aspekty hodowli wpływają na jakość tego mięsa. Dowiedz się, czy warto włączyć...
pysznosci.pl, 2024-08-02 12:57:01
2024-08-02 12:57:01
Polacy wyhodowali mięso z kurczaka z probówki.
fakt.pl
Polska firma po intensywnych badaniach nad mięsem komórkowym z kurczaka i testach wkrótce wejdzie na szerokie wody. "Wcześniej oglądaliśmy produkt pod mikroskopem, teraz przyszedł czas, by wrzucić go na patelnię" — mówi Wiesław Macherzyński, COO i ws...
fakt.pl, 2024-08-07 11:27:03
2024-08-07 11:27:03
Polacy bardzo rzadko jedzą tę rybę, a to błąd. Prawie nie ma ości, a jej mięso jest delikatne i jędrne
pysznosci.pl
Chociaż jesiotr był niegdyś przysmakiem na królewskich stołach, dziś coraz rzadziej gości na naszych talerzach. To prawdziwa szkoda, ponieważ to wyjątkowe stworzenie, nazywane często "żywą skamieniałością", ma wiele do zaoferowania. Jego delikatne, j...
pysznosci.pl, 2024-09-19 15:56:02
2024-09-19 15:56:02
Polacy jedzą to mięso na potęgę, a szkodzi na serce. Lepiej je pomijać
smakosze.pl
Cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości, ale jeden z rodzajów mięsa potwierdza tę regułę. Na rynku dostępny jest produkt, który jest szalenie szkodliwy dla organizmu człowieka. Mimo to chętnie jest kupowany przez konsumentów. Jakiego  mięsa unikać...
smakosze.pl, 2025-02-23 11:04:03
2025-02-23 11:04:03