Nowe, przełomowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie "Nature Medicine" rzuca nowe światło na produkty, które goszczą w naszych domach. Naukowcy nie mają wątpliwości: nawet niewielkie ilości przetworzonego mięsa, słodzonych napojów i tłuszc...
Dear Millenials, pamiętacie czasy, gdy "komplement" o ciele mógł zaboleć bardziej niż krytyka? Gdy pytanie "ile ważysz?" uchodziło za small talk, a własne odbicie w lustrze rzadko było powodem do uśmiechu? W nowym odcinku wspólnie z Moniką Mrozowską...
To rondo przyprawia kierowców o zawrót głowy – dosłownie. Na rondzie Zgrupowania AK „Radosław” w Warszawie roi się od znaków, które bardziej dezorientują, niż pomagają. W ciągu roku doszło tam do niemal 200 stłuczek. Reklamy zasłaniają widoczność, tr...
Myślisz, że wiesz, jak się zachować w eleganckiej restauracji? Wiele osób jest tego pewnych… do pierwszej gafy. Jeśli nie chcesz narazić się na niezręczną sytuację, lepiej sprawdź, jakie błędy mogą zrujnować twój wizerunek przy stole. Często są to dr...
Dlaczego sernik opada albo pęka mimo najlepszych chęci? To jedno z najczęstszych pytań, jakie zadają sobie domowi cukiernicy. Choć sernik uchodzi za klasyczne i proste ciasto, wystarczy kilka drobnych błędów, by wypiek zamienił się w kulinarną katast...
Wskaźnik PMI dla polskiego sektora przetwórczego urósł w lipcu do 45,9 pkt - podało S&P Global. Odczyt jest lepszy niż w czerwcu (44,8 pkt) i przełamał trwającą od kwietnia tendencję spadkową wskaźnika.