Podcasty i wideocasty są dziś na topie, a jeden z najpopularniejszych prowadzi Patrycjusz Wyżga. „Didaskalia” należące do WP to miejsce nie tylko na długie rozmowy o polityce, ale także m.in. o nauce. Dziennikarz tłumaczy nam m.in., skąd wziął się jego format i dlaczego cieszy się takim zainteresowa...
W Pakistanie mieszka ponad 240 milionów ludzi a całkowita zainstalowana moc tradycyjnych elektrowni to zaledwie 46,6 GW, 63 procent tego, czym... Artykuł Pakistańczycy mądrzejsi niż [głupi] rządzący. Masowo importują fotowoltaikę i unieza...
Decyzja dla elektrowni atomowej Sizewell C Rząd Wielkiej Brytanii zgodził się na wydanie decyzji inwestycyjnej (FID) dla budowy elektrowni jądrowej Sizewell C. Rząd tym samym potwierdził, że obejmie 44,9% udziałów w szacowanym na 38 mld funtów pro...
Politycy od Polaka myślącego wolą Polaka emocjonalnego, bo takim wyborcą dobrze się zarządza w mediach społecznościowych – mówi dr Katarzyna Bąkowicz, komunikolożka i medioznawczyni z Uniwersytetu SWPS.
Smak pierogów ruskich, leniwych z bułką tartą czy kotletów z fasoli pamięta każdy, kto stołował się w barach mlecznych. Ich rozkwit przypadł na PRL, a sekret ich popularności tkwił zarówno w tradycyjnym menu, jak i niskich cenach, na które wpływ miał...
Frytkownice beztłuszczowe (air fryer) od kilku lat skutecznie wypierają te tradycyjne, a nawet piekarniki i kuchenne urządzenia wielofunkcyjne. To dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie mają czasu na skupianie się na gotowaniu, a chcą się dobrze odży...
Grzegorz Braun nie jest żadną anomalią ani błędem systemu. Jest prostą konsekwencją III RP i sposobu działania naszych elit politycznych, które od lat niszczyły polski ład instytucjonalny. Wstydzimy się go, próbujemy go wyprzeć, nałożyć kordon sanita...
Najchętniej zamawiane danie i co piąte zamówienie online w Polsce to kebab. To już nie tylko street food, ale kluczowa gałąź gastronomii: generuje znaczące obroty i pomaga tworzyć tysiące miejsc pracy. Tylko w ciągu ostatnich trzech lat liczba lokali...
Toskański chleb bez soli, znany we Włoszech jako pane toscano lub pane sciocco, to tradycyjny wypiek, który wyróżnia się całkowitym brakiem dodanej soli. Jego powstanie ma głębokie historyczne i kulturowe uzasadnienie, a smak tego chleba znacząco róż...