Ogórki małosolne to smak lata, z którego tak chętnie korzystamy. Podczas przygotowywania tych smakołyków należy wystrzegać się szczególnie jednego błędu. Dzięki temu ogórki wyjdą pyszne i chrupiące.
Podczas inspirowania się trikami kulinarnymi rodem z mediów społecznościowych warto zachować umiar i zdrowy rozsądek. Brak tych cech może na przykład sprawić, że posłuchamy się pewnej nietypowej porady i zamiast zrobić zdrowe ogórki kiszone, przyrząd...
Fiat przygotowuje się do premiery nowego SUV-a na platformie Smart Car. Tak, to ta sama płyta podłogowa, na której powstał model Grande Panda i Citroën C3. Nazwa modelu nie została oficjalnie potwierdzona, ale włoska marka może wykorzystać znaną prze...
Organy regulacyjne w Wielkiej Brytanii zatwierdziły wpuszczenie na rynek produktu mięsnego wyhodowanego z rosnących w laboratorium komórek kurczaka. Produkt początkowo ma być przeznaczony jako karma dla zwierząt domowych. Z czasem jednak laboratoryjn...
Jakie nowości ma w zanadrzu marka Opel? Jeszcze przed końcem 2024 roku powinniśmy zobaczyć nową twarz modelu Mokka. Zdjęcie samochodu po face liftingu zostało opublikowane przez portal motoryzacyjny Carscoops. Rok 2024 obfituje w nowości producenta z...
Drożdżówki z malinami to dla mnie najlepszy smak lata. Wychodzą pyszne, wilgotne i mięciutkie. Wszystko dzięki temu prostemu przepisowi, który teraz każdemu polecam. Przekonaj się sama.
Zupa gyros to znajoma w smaku propozycja o orientalnym wyrazie. Jest rozgrzewająca i sycąca, a składa się z prostych składników obrobionych w nieskomplikowany sposób.
- Jak długo czekacie z rozpakowaniem walizki, gdy już wrócicie do domu z wakacji? - zapytał na TikToku dr Jason Singh. Lekarz wyjaśnia, dlaczego zwłoka może w tym wypadku okazać się zbawienna.
Właściwe przechowywanie jedzenia jest ważne przez cały rok, ale w upały nabiera szczególnego znaczenia. Oto sposób na poprawne przechowywanie wędliny, która – choć przeznaczona do dłuższego leżenia – często słabo znosi trzymanie w lodówce przez kilka...
W sierpniu sezon grzybowy nabiera rozpędu. Lada chwila lasy zaczną obdarowywać nas swoimi owocami w takiej ilości, że nie nadążymy ich mrozić, a co dopiero zjadać. Jak jednak poprawnie zakonserwować je w zamrażarce?
Wrzesień sprzyja grzybobraniu. Grzybiarze chętnie ruszają do lasów i szukają smacznych okazów, które potem można suszyć. Jednak, jak suszyć grzyby, by nie pleśniały? Podpowiadamy, jakich błędów unikać podczas suszenia grzybów.