Włoska elegancja spotyka światowy tenis! Alfa Romeo po raz kolejny pokazuje, że sportowy duch nie ogranicza się wyłącznie do czterech kółek. W 2025 roku marka została oficjalnym partnerem motoryzacyjnym legendarnego turnieju Hopman Cup, który po raz...
**Iwona Szpala: Gazeta Wyborcza:„Komisja ds. rosyjskich wpływów kończy działalność”** „Komisja ds. rosyjskich wpływów działała rok, przygotowała ponad 450-stronicowy raport i została rozwiązana zgodnie z planem – wyjaśnia Adam Leszczyński. Rapo...
We francuskiej sztuce kulinarnej najpopularniejszą częścią kaczki jest jej chuda pierś na płacie tłuszczu, zwana magret. Można ją przyrządzać samą, podsmażoną z gałązką rozmarynu i z kilkoma zmiażdżonymi ziarnkami jałowca albo z różnym...
8 lipca 1944 r., 3. Dywizja Strzelców Karpackich z 2. Korpusu Polskiego zdobyła miasto i port Ankona w środkowych Włoszech na wybrzeżu adriatyckim. Pozostałe jednostki korpusu opanowały ujście rzeki Esino, odcinając Niemcom drogę odwrotu na północ. O...
Citroën nie zwalnia tempa i kontynuuje podbój włoskich plaż oraz nadmorskich promenad z wyjątkowym Summerland Tour 2025, przygotowanym we współpracy z Radio Italia. Po udanych przystankach w Amantea (CS), San Cataldo (LE) i Termoli (CB) wydarzenie do...
Firma North Coast S.A. otrzymała certyfikat „Buy Italy”, przyznawany przez Włoską Izbę Przemysłowo-Handlową w Polsce. Potwierdza on pasję i zaangażowanie w promowanie produktów „Made in Italy”, szczególnie w sektorze spożywczym i napojów. Certyfikat...
Pierwszy na świecie metalowy samolot Junkers rozpoczyna właśnie swój nowy rozdział, tym razem we Włoszech. Na weneckim lotnisku Nicelli 15 lipca fani lotnictwa, ale też i miłośnicy nietuzinkowego designu, mogli uczestniczyć w wyjątkowych ekskluzywnyc...
Kopytka to klasyka domowej kuchni, ale w tej wersji zyskują nową wartość dzięki białkowemu, sycącemu dodatkowi. To świetny sposób, by dobrze znane danie stało się pełniejsze, bardziej odżywcze i idealne na lekki, ale pożywny obiad.
Wakacyjne wojaże w pełni, polskie wybrzeże wypełnia się turystami, a wraz z nimi sieć zalewają paragony grozy. Nie zawsze musi być jednak drogo, by było smacznie. Przekonała się o tym nasza redakcyjna koleżanka Ola.