Oto prosty przepis na przekąskę z ciasta francuskiego. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Efektem jest rodzaj mięsnego ciasta, które doskonale sprawdzi się na imprezie lub po prostu na kolację.
Oto najszybszy sposób na pyszne jabłkowo-cynamonowe bułeczki. Ciasto francuskie znacznie przyspiesza ich przygotowanie. Z pewnością jesienią ten przepis znajdzie się wśród ulubionych przekąsek w wielu domach.
Nie masz pomysłu na deser? Poznaj przepis i przygotuj tę słodką przekąskę. Śliwki w połączeniu z ciastem francuskim jeszcze nigdy nie smakowały tak dobrze. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak to zrobić.
Kwiatuszki z ciasta francuskiego ze śliwkami to urocza sezonowa przekąska na pożegnanie lata. Są błyskawiczne w przygotowaniu, lekkie i idealne do mrożonej kawy we wczesnojesienne popołudnia.
Przywykliśmy do tego, że desery z ciasta francuskiego są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ten jednak już naprawdę przesadza. Wystarczy dosłownie pięć ruchów ręką, by przygotować owocową przekąskę do popołudniowej kawy.
Nie masz pomysłu na śniadanie? Zainspiruj się i przygotuj takie jak z przepisu. Jest lekkie, ale też na tyle sycące, że dostarczy ci niezbędnej energii na cały poranek. Wypróbuj ten sposób, a na pierwszy posiłek nie przygotujesz nic lepszego. To bana...
Dla wielu osób banany odgrywają bardzo ważną rolę w codziennym odżywianiu i na pewno nie wyobrażają sobie wykluczenia ich z diety. Niestety to, co dla niektórych dobre i pożywne, dla innych może stanowić pewien problem. W jakich sytuacjach banany bar...
Takie ciasto z bananami o orzeźwiającym posmaku można przygotować dosłownie spędzając kilka minut w kuchni. Kruchy spód zestawiony z bananami i ściętą jogurtową masą stanowią doskonały kontrast faktur i smaków.
Banany mają teraz mocną konkurencję, bo jest mnóstwo lokalnych owoców sezonowych. Jednak z drugiej strony, jesteśmy do nich przyzwyczajeni i traktujemy jako całoroczną przekąskę. Dlatego warto wiedzieć, jak je przechowywać. Czy w takie upały chować j...
Banany coś nie mają szczęścia do ludzi. Stały się wręcz symbolem marnowania jedzenia. Tymczasem te, których najczęściej się pozbywamy, należą do najzdrowszych.