Oto bardzo ciekawy przepis na szybki wołowy gulasz. Przygotowujemy go z chudego mięsa w dość nietypowy sposób. Efektem jest pełny smaku, esencjonalny obiad z prostych składników.
Kiedy sady i ogrody obfitowały w zbiory, zaradne gospodynie miały ręce pełne roboty. Gdy owocowy urodzaj mocno sprzyjał, w ruch szły słoiki i butelki na domowe przetwory. Lubuskie gospodynie przygotowują nie tylko dżemy i konfitury, ale również nalew...
Lubisz cukinię? To koniecznie wypróbuj ten przepis. Weź cukinię, tłuczek do mięsa i działaj. Zrobisz cukinię w znakomitej panierce. Danie jest obłędnie pyszne i wyjątkowo proste w przygotowaniu.
Mam ogromną słabość do serii o Rockym Balboa. To między innymi te filmy skłoniły mnie, by lata temu rozpocząć moją przygodę z pięściarstwem i to one w dużej mierze ukształtowały moją obecną osobowość, czy podejście do życia. Wiecie...
Niedziela nad torem Sepang przywitała zawodników MotoGP słoneczną pogodą i pierwszą tzw. piłką meczową dla Jorge Martina, który wygrał sobotni sprint w Malezji. Hiszpan wiedział, że jeśli zdobędzie o 9 punktów więcej od Pecco Bagnaii, to ju...
Mięso mięsu nierówne. Choć mielone to jeden z produktów, po które sięgamy najczęściej, niektórych jego rodzajów warto unikać. Dokładniej wczytujmy się więc w napisy na opakowaniu.
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.
Gulasz jest jednym z tych dań, które natychmiast przywodzą na myśl wspólne rodzinne obiady. Jego zapach wypełnia całe mieszkanie, zachęcając domowników do posiłku. Przygotowanie idealnego gulaszu może być czasem wyzwaniem. Kluczem do pysznego sukcesu...
Organy regulacyjne w Wielkiej Brytanii zatwierdziły wpuszczenie na rynek produktu mięsnego wyhodowanego z rosnących w laboratorium komórek kurczaka. Produkt początkowo ma być przeznaczony jako karma dla zwierząt domowych. Z czasem jednak laboratoryjn...