Czas na oficjalne potwierdzenie kolejnych zmiany w "halo tu polsat", te zapowiadają się zaś... smakowicie. Do grona prowadzących program dołącza bowiem jedyna i niepowtarzalna Ewa Wachowicz, która jak do tej pory królowała w kuchennej części studia. Od teraz jej poranki w Polsacie nabiorą jednak zup...
Kiszenie to sztuka znana w Europie od wieków. Azjatyckie kuchnie pokazują jednak, że można kisić nie tylko kapustę czy ogórki. Warto się zainspirować ich podejściem i wkroczyć w świat nietypowych kiszonek. Mieszkam w Azji i podzielę się ichniejszymi...
Nad Bałtyk przyjeżdżamy nie tylko, by wypocząć, ale również po to, by skosztować świeżych, lokalnych ryb. Warto wiedzieć, które gatunki naprawdę warto jeść i kupować, na co zwrócić uwagę w smażalni lub w porcie oraz jakie ryby są najlepsze latem, jes...
Należę do lobby maślanego i bez wahania wybieram masło jako podstawowy tłuszcz w kuchni. Często klaruję je sama – takie domowe i aromatyczne świetnie sprawdza się do smażenia, ale nie tylko. Uwielbiam masło palone – jego...
Trwa wakacyjna przerwa w "halo tu polsat" - gwiazdy programu korzystają z wolnego czasu i ładują baterie w różnych zakątkach Polski i świata. Szefowa kuchni "halo", Ewa Wachowicz, znana z zamiłowania do aktywnego wypoczynku, za wakacyjną destynację o...
Ciasto ze śliwkami od Ewy Wachowicz jest prostą wariacją na temat klasycznego przepisu. W jednej misce wymieszasz wszystkie składniki na puszysty placek. Zaskoczeniem są wiórki kokosowe, które nie tylko dodają przyjemnego orzechowego aromatu, ale spe...
Już niebawem ruszy kolejny sezon "halo tu polsat". Na fanów śniadaniówki czeka sporo nowości. Jedną z nich będą nowe pary prowadzących. W piątek, 22 sierpnia ogłoszono, że do Krzysztofa Ibisza dołączy Ewa Wachowicz. Ten wybór wzbudził mieszane odczuc...
Co podać dzieciom i reszcie rodziny na początek dnia, aby zapewnić energię i humor? Reporterka WP Karolina Motylewska zapytała o to Ewę Wachowicz. Prowadząca "Halo tu Polsat" wymieniła rozmaite śniadanie, ale z dobrym i łatwoprzyswajalnym białkiem. N...
Choć ostatnio wszyscy marynują grzyby, Ewa Wachowicz poszła pod prąd. W octowej marynacie można umieścić właśnie grzyby, owoce, a także sezonowe warzywa. Gwiazda postawiła na dynię i podzieliła się pysznym przepisem.
Tosty francuskie, znane też jako pain perdu (stracony chleb), mają długą historię i są popularne na całym świecie. W wersji słodkiej podaje się je z syropem, owocami i cukrem pudrem. Warianty słone to często te z dodatki...
Babka ziemniaczana od Ewy Wachowicz łączy w sobie tradycję i kuchnię sezonową. W środku znajdziesz klasykę, czyli boczek i smażoną cebulkę, ale są także owoce, której o tej porze roku smakują najlepiej.