Masz ochotę na coś słodkiego, ale masz obawy, że ostatnio trochę nadto folgujesz zachciankom z cukrem w roli głównej? Nie ma problemu - Ewa Wachowicz ma w swym bogatym zbiorze przepisów recepturę idealną. Co powiesz na ciasto z jabłkami w słodkiej piance, do którego przygotowania nie użyto ani grama...
Kotlet schabowy jawi nam się jako istne przeciwieństwo diety odchudzającej. I w zasadzie całkiem słusznie. W 100 g tego tradycyjnego dania znajduje się bowiem między 350 a 400 kalorii. W porównaniu z tym "grzeszkiem" słodycze bez cukru odbieramy zupe...
Jeśli lubicie słodycze, ale takie "nie za słodkie", dbacie o zdrowie i pilnujecie, by w waszej diecie nie było za dużo cukru, przepis na ciasto marchewkowo-owsiane spodoba ci się na pewno. Ciasto robi się bez mąki - zamiast niej korzystamy ze zdrowyc...
„Orbitowanie bez cukru” Bena Stillera to portret generacji X wchodzącej w dorosłość w trudnych latach 90. Zobacz teraz naszą analizę pokoleniowego filmu. Artykuł „Orbitowanie bez cukru” – młodzi dorośli u progu końca wieku pochodzi z serwisu Stare k...
Kogel-mogel to deser, który ma w sobie coś nostalgicznego. Dla wielu osób to smak dzieciństwa, gdy kilka żółtek utartych z cukrem potrafiło zastąpić najwymyślniejsze słodycze. Choć dziś przygotowuje się go rzadko, wciąż zachwyca prostotą i wyjątkowym...
Donald Tusk ogłosił w środę, że w ramach rekonstrukcji rządu utworzony zostanie resort gospodarki i finansów. Na jego czele stanie Andrzej Domański. Nowe ministerstwo przejmie zadania likwidowanego resortu rozwoju i technologii, którym zarządzał Krzy...
Czasy się zmieniają, nazwy ministerstw także, dobre wspomnienia pozostają - napisał na portalu społecznościowym szef zlikwidowanego resortu rozwoju i technologii Krzysztof Paszyk.
Co zrobić, jeśli ma się już 20-piętrowy luksusowy butik? Zburzyć go i… wybudować większy. Takie właśnie plany ma należący do Bernarda Arnaulta koncern LVMH względem słynnego już wieżowca Louis Vuitton na nowojorskiej Piątej Alei.
Holenderskie przysłowia są tak dziwne, że aż trudno uwierzyć, że istnieją. Co mają wspólnego masło na głowie, anioł siusiający na język i polskie kucharki w kuchni? Ten artykuł rozbawi Cię do łez – i zmieni sposób, w jaki patrzysz na ludowe mądrości!
Sytuacja wygląda tak: wyprodukowanie kilograma cukru kosztuje 2,52 zł, ale w sklepie można go kupić nawet po 1,49 zł. To znacznie poniżej kosztów produkcji, a przecież trzeba jeszcze doliczyć koszty opakowania, transportu, marży sklepu itd. To oznacz...