Czy już teraz czas pomyśleć o wigilijnej zupie grzybowej? Tak, jeśli chcesz ją ugotować na grzybach z własnych zapasów. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod, bo grzyby nie traciły swoich właściwości ani smaku. Gdy zrobisz to prawidłowo, po rozmrożeniu będą smakować jak świeże.
Pieczarki, choć często uznawane za mniej intensywne w smaku niż grzyby leśne, mogą zaskoczyć kubki smakowe, jeśli zostaną odpowiednio przygotowane. Oto kilka porad, które pozwolą ci cieszyć się ich pełnym aromatem i smakiem.
Kto z nas nie ma zapasu mięsa w zamrażarce? To najlepszy sposób, gdy chcemy je dłużej przechować. Zdarza się jednak, że zapomnimy o jego wcześniejszym wyjęciu i rozmrożeniu. I wtedy pojawia się pytanie, czy można gotować zamrożony drób bądź wieprzowi...
O pojawieniu się pierwszych grzybów media informowały już miesiąc temu. Prawdziwy i obfity sezon jest jednak dopiero przed nami. Dlatego o tym, jak przechowywać grzyby, dowiedz się już teraz. Sposób jest łatwy, a grzyby nie ulegną zepsuciu.
Polscy seniorzy mogą cieszyć się atrakcyjnymi zniżkami na przejazdy PKP Intercity, jednak nieświadomość drobnych, lecz kluczowych szczegółów może prowadzić do wysokich kar. Warto dokładnie poznać zasady korzystania z ulg, by uniknąć nieprzyjemnych sy...
Zaskakujący początek pierwszego dziś ekstraklasowego spotkania. GieKSa bardzo szybko obejmuje prowadzenie, a to wszystko za sprawą nonszalancji Jagiellonii. Podopieczni Adriana Siemieńca chcą rozgrywać spokojnie od tyłu, ale jak widać nie zawsze im t...
Jeśli masz męża, to zapewne masz i też teściową. Matki naszych partnerów jak wiadomo, są różne. Jedne bez ogródek potrafią wytknąć każdy błąd, potknięcie i nietakt, inne jadą przez pół kraju, żeby zająć się wnukami, bo właśnie macie gorszy okres w ży...
Jaka jest najdłuższa prosta droga w Polsce? Aby się nią przejechać, wystarczy pojechać na Podlasie i Mazowsze. Gdy wjedziesz na fragment drogi wojewódzkiej 673 lub drogi krajowej 62 przez długi czas nie uświadczysz zakrętu.
Fani grzybobrania mogą zacierać ręce. Jedne z ich ulubionych grzybów potrafią osiągać gigantyczne ceny. 500 złotych za kilogram? Nic, tylko wybierać się do lasu na poszukiwania! No dobrze, jest tu jednak pewien haczyk...
Grzyby już pojawiły się w polskich lasach. Wielu grzybiarzy z niecierpliwością czekało na ten moment. Niektórzy wypatrują gatunku grzyba, który smakuje na świeżo, ale warto też go suszyć, o czym nie każdy wie. Te suszone rarytasy podkręcą smak wielu...
Korzystasz z automatów paczkowych? Pamiętaj o myciu rąk – apelują badacze ze Studenckiego Koła Naukowego mikroGRAM w Lublinie. Na wyświetlaczach znaleźli bakterie, które mogą wywoływać zakażenia.