Smak pierogów ruskich, leniwych z bułką tartą czy kotletów z fasoli pamięta każdy, kto stołował się w barach mlecznych. Ich rozkwit przypadł na PRL, a sekret ich popularności tkwił zarówno w tradycyjnym menu, jak i niskich cenach, na które wpływ miała mnogość potraw mącznych i jarskich.
Wspomnienia o wypchanych trocinami misiach, koniach na biegunach i blaszanych żołnierzykach wywołują nostalgię u osób wychowanych w PRL-u. Deficyt na rynku sprawiał, że zabawki z czasów PRL często powstawały w domowych warsztatach. Dzieci rozwijały...
W niedzielę (27 lipca) w Łodzi odbędą się dwa wydarzenia poświęcone śniadaniom. To Festiwal Śniadań na Piotrkowskiej i Targ Śniadaniowy w Fuzji. Na odwiedzających czekają setki połączeń smakowych.
Łowcy, przed Wami przedostatnia odsłona lipcowego rozdawnictwa sponsorowanego przez amerykańskiego giganta. W tym tygodniu firma Amazon przygotowała dla swoich abonentów pakiet dwóch darmowych tytułów na PC. Czwarta w tym miesiącu rotacja Prime Gamin...
Neandertalczycy, uważani dotąd za wielkich mięsożerców, spożywali zaskakująco zróżnicowaną dietę, do której należało nie tylko mięso dużych zwierząt, ale też rośliny strączkowe, skorupiaki oraz robaki i larwy znajdowane w rozkładającym się mięsie.
Warszawa latem smakuje najlepiej. Elektrownia Powiśle – nazywana Kulinarną Stolicą Warszawy – celebruje najgorętszą część roku świeżym, sezonowym menu. Kompleks w sercu Powiśla gromadzi aż 41 restauracji, barów i kawiarni, a każdy z konceptów przedst...