Jeśli lubisz mizerię, to poznaj przepis na ogórki z wybornym sosem. Robię go z aromatycznych i zdrowych składników. Ogórki w takim wydaniu kuszą smakiem i są dużo lepsze od tradycyjnej mizerii.
Marchewka może być smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Przyrządzam ją ze składnikami, które niemal każdy znajdzie w swojej kuchni. Wychodzi pysznie, dlatego polecam każdemu ten prosty przepis.
Surówki to nie tylko zdrowy dodatek do obiadu, ale również doskonała okazja, by poeksperymentować w kuchni. Dzisiaj proponuję ci przepis na niezwykle smaczną i kolorową surówkę, której głównymi bohaterami są kiszone buraki, marchewka oraz... gruszka!...
Warzywny dodatek do nieodłączny składnik każdego dania. Zamiast zwykłej mizerii czy surówki z kapusty przygotuj coś znacznie lepszego. Surówka z cukinii do obiadu nie ma sobie równych i na pewno zasmakuje całej rodzinie. Wypróbuj przepis, a będziesz...
Kto powiedział, że kapusta na ciepło do obiadu musi być kiszona? Cóż, przez długi czas sam tak uważałem. To się zmieniło w momencie, w którym poznałem przepis na niewiarygodnie pyszną i pożywną modrą kapustę po śląsku.
Buraki są popularnym dodatkiem do obiadu, najczęściej podawanym w postaci surówki lub buraczków na ciepło. Jednak warto spróbować czegoś innego – kotlety z buraków to wyjątkowy i pełen smaku sposób na przygotowanie tego warzywa. Są delikatne, sycące...
Ogórki kiszone występują w tysiącach potraw, ale rzadko w kombinacjach śniadaniowych. Ten przepis to zmienia. Warto po takie śniadanie sięgać zwłaszcza jesienią, bo ten wzmacniacz odporności właśnie wtedy jest nam najbardziej potrzebny.
Pod jednym z filmików internauci pytali czy kobieta zamierza rozmawiać ze swoimi dziećmi o antykoncepcji, odpowiedziała wówczas: Nie. To tak jakby komuś, kto nie choruje na cukrzycę, podawać insulinę. Wypowiedź była dla wielu szokująca.
Połowa listopada to dobry czas dla starych pierników. Konkretnie – dla pysznych dojrzewających ciast, które czekają kilka tygodni na swoją kolej. Z pewnością zasłużą na honorowe miejsce przy naszych stołach.
Ogórki kiszone śmiało można nazwać naszym przysmakiem narodowym. Są pyszne i zdrowe. Stanowią też doskonały dodatek do dań obiadowych i przekąsek. Magda Gessler ujawnia swój sposób na tę pyszną kiszonkę. Dodaje jeden ważny składnik.
Czy słyszeliście o brokule gałązkowym, znanym również jako brokuł szparagowy lub bimi? To zdrowa i smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty, coraz częściej spotykana na naszych stołach. Jego delikatny smak i zielony kolor przypominają szparagi...