Michał Kołodziejczak opublikował zdjęcie, na którym w oczy rzuca się jego pasek. Szczególną uwagę zwraca logo, które łudząco przypomina to należące do drogiej, włoskiej marki. Wiceminister rolnictwa ma słabość do luksusu?
Przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa zapewniają rolników, że nie zostawią ich samych sobie ze stratami wywołanymi powodzią. Jedną z opcji ma być odkupienie przez państwo zbóż, ziemniaków, buraków i innych produktów, których nie da się już sprzedać...
"Ja tak się śmieję, bo wiele osób pyta i z uśmiechem patrzę, bo moje zdolności… ja jestem ogólnie skromnym człowiekiem, ale czasem jak się ktoś sam nie pochwali, to go nikt nie pochwali" - mówił Kołodziejczak.
Domowa kiszona kapusta ma wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowa. Jednak jak ją zrobić, by nie była gorzka? Pewna czynność i czas mają tu kluczowe znaczenie. Zdradzamy tajniki na przygotowanie pysznej kiszonej kapusty.
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
Kiszona kapusta do obiadu nie ma sobie równych. Jednak jak ją kisić, by miała ten wyjątkowy smak i się udała? Dwie zasady zadecydują o kulinarnym sukcesie.
Przetwory to doskonała forma na zachowanie smaku zebranych latem sezonowych warzyw. Każda gospodyni przyrządza tradycyjne kiszonki na zimę z ogórków i kapusty. Okazuje się także, że kiszone przetwory można przygotować jeszcze z innego warzywa. Czytaj...
Fuczki to danie, które pochodzi z Bieszczad i jest jednym z tradycyjnych specjałów tamtejszej kuchni. Są to placki przygotowywane z kiszonej kapusty, które zachwycają swoją chrupkością i intensywnym smakiem. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę czymś...
Z kapusty zrobimy dziesiątki, a nawet setki smacznych potraw. Z The post Chrupiąca i aromatyczna kapusta kiszona. Zrobienie jej to pikuś appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Kiszona kapusta jest ceniona przez wiele osób. Zdrowa i o charakterystycznym smaku, często przyrządzana jest na zimę. Jednak warto też ukisić kapustę, która zwykle podawana jest w formie surówek lub jako duszone warzywo. Czerwona kapusta na pewno prz...
Najczęściej podaje się ją do kotletów schabowych, ale są i miłośnicy wyjadania jej prosto z garnka. Kapusta zasmażana to dodatek, który pokochały całe pokolenia Polaków. Prosty trik sprawi, że będzie smakowała po prostu obłędnie.