Michał Kołodziejczak opublikował zdjęcie, na którym w oczy rzuca się jego pasek. Szczególną uwagę zwraca logo, które łudząco przypomina to należące do drogiej, włoskiej marki. Wiceminister rolnictwa ma słabość do luksusu?
W najnowszym wywiadzie w studiu Gońca wiceminister rolnictwa Michał Kołodziejczak, odnosi się do zarzutów dotyczących jego współpracownika, a także stylu zarządzania Agrounią. Pojawiły się również spekulacje o jego rzekomym kontakcie z substancjami o...
Przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa zapewniają rolników, że nie zostawią ich samych sobie ze stratami wywołanymi powodzią. Jedną z opcji ma być odkupienie przez państwo zbóż, ziemniaków, buraków i innych produktów, których nie da się już sprzedać...
"Ja tak się śmieję, bo wiele osób pyta i z uśmiechem patrzę, bo moje zdolności… ja jestem ogólnie skromnym człowiekiem, ale czasem jak się ktoś sam nie pochwali, to go nikt nie pochwali" - mówił Kołodziejczak.
– Jeżeli nawet mój krótki pobyt w polityce miałby doprowadzić do redukcji liczby urzędników o 30 procent, chętnie zakończę karierę. Wrócę do siebie i do tego, co kocham robić – na gospodarstwo. Polityka nie jest spełnieniem moich ambicji, aspiracji o...
Młoda kapusta to jedno z tych warzyw, które kojarzą się z wiosennymi i letnimi obiadami. Delikatna, soczysta i pełna smaku, doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Jednak istnieje jeden nieoczywisty składnik, który sprawi, że duszona młoda kapus...
Domowa kiszona kapusta ma wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowa. Jednak jak ją zrobić, by nie była gorzka? Pewna czynność i czas mają tu kluczowe znaczenie. Zdradzamy tajniki na przygotowanie pysznej kiszonej kapusty.
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
Kiszona kapusta do obiadu nie ma sobie równych. Jednak jak ją kisić, by miała ten wyjątkowy smak i się udała? Dwie zasady zadecydują o kulinarnym sukcesie.
Przetwory to doskonała forma na zachowanie smaku zebranych latem sezonowych warzyw. Każda gospodyni przyrządza tradycyjne kiszonki na zimę z ogórków i kapusty. Okazuje się także, że kiszone przetwory można przygotować jeszcze z innego warzywa. Czytaj...
Fuczki to danie, które pochodzi z Bieszczad i jest jednym z tradycyjnych specjałów tamtejszej kuchni. Są to placki przygotowywane z kiszonej kapusty, które zachwycają swoją chrupkością i intensywnym smakiem. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę czymś...