Jak dowiedział się Onet: były premier Mateusz Morawiecki, szef jego kancelarii Michał Dworczyk i najbliższy doradca Mariusz Chłopik mogą spodziewać się przesłuchania w śledztwie dotyczącym okradania Rządowej Agencji Rezerw Strategicznych (RARS) .
Nowe informacje ws. katastrofy lotniczej F-16 w Radomiu. Z ustaleń dziennikarzy wynika, że prokuratura zabezpieczyła kamerę osobistą majora Macieja „Slaba” Krakowiana.
Wystarczy dodać co najmniej 20 proc. soku owocowego (najczęściej jabłkowego) do napoju i zmienić nieco jego skład, aby napój był opodatkowany preferencyjną, 5 proc. stawką VAT, a producent uniknął opłaty cukrowej. Eksperci przyznają, że coraz więcej...
Choć Gabriela Pietrucha dorastała w rodzinie pełnej artystycznych talentów, wybrała zupełnie inną drogę niż siostry. Zrezygnowała z aktorstwa i dziś pełni wysokie stanowisko zupełnie innej branży. Co wiadomo o Oli z "Ojca Mateusza"?
Choć składniki mogą wydawać się zwyczajne – ot, kurczak, papryka, cebula czy ziemniaki – w istocie mamy tu do czynienia z daniem, które śmiało mogłoby trafić na restauracyjne karty. Kukurydziany kurczak, pieczony ze skórą, zyskuje soczystość i złotą...
Zupa krem, która pozornie wygląda na prostą, w rzeczywistości kryje w sobie bogactwo warstw i smaków. Słodycz pieczonej papryki łączy się tu z delikatnością soczewicy, której obecność zagęszcza całość i nadaje jej aksamitnej konsystencji. Aromat węd...
Choć szaszłyki kojarzą się na ogół z letnimi biesiadami, w rękach Mateusza Gesslera nabierają bardziej wyrafinowanego charakteru. Bazą staje się antrykot - mięso o wyrazistym smaku i marmurkowej strukturze - zamarynowany w japońskim sosie teriyaki,...
Choć łosoś to jedna z najpopularniejszych ryb w większości kuchni świata, w wersji Mateusza Gesslera nabiera zupełnie innego charakteru. Podany nie jako filet, lecz w formie steku ze skórą, łączy się tu z makaronem orzo - ziarnistym, śródziemnomorski...
Choć schab z boczkiem kojarzy się raczej z ciężką, swojską kuchnią, w tej odsłonie Mateusz Gessler dodaje mu góralskiego sznytu. Oscypek, zapieczony na mięsie i boczku, wprowadza wyrazisty, dymny aromat, żurawina przełamuje całość owocową słodyczą, a...
W sobotni poranek w kuchni "halo tu polsat" Mateusz Gessler proponuje klasyk w nowoczesnym wydaniu - zapiekankę na chrupiącej bagietce z aromatycznym farszem pieczarkowym, kremowym beszamelem i delikatnym serem port salut. Całość wieńczy obowiązkowy...
Wołowina z antrykotu duszona w aromatycznym sosie pomidorowym z kukurydzą, kuminem i ostrą papryką, chrupiący boczek, świeże warzywa i cheddar zamknięte w pszennej tortilli - to połączenie, które zyskuje dodatkowy charakter w interpretacji Mateusza G...