Pasztet z cukinii smakuje na ciepło i na zimno. Ten pyszny domowy wyrób zachwyca dzięki pewnemu składnikowi. Tajemnicą smaku pasztetu z cukinii jest przyprawa, którą dodaję do tego warzywnego smakołyku.
Telegram wśród wielu osób słynie jako bezpieczny komunikator, który zapewnia jego użytkownikom względną anonimowość i nie naraża ich na zewnętrzne zagrożenia. Tymczasem okazuje się, że na jego wizerunku może pojawić się głęboka rysa. Telegram ma bowi...
Czy wiesz, że pasztet można przygotować nie tylko z mięsa? Przekonaj się o tym, robiąc ten wyjątkowo smaczny pasztet z cukinii. Pokochają go nawet mięsożercy i co najlepsze będą chcieli, abyś przyrządzała go znacznie częściej. Na szczęście wykonanie...
Pasztet kojarzy ci się ze świętami? Ten mięsny smakołyk rzeczywiście najlepiej smakuje zimą. Jednak gdy przygotujesz go w wersji wegetariańskiej, będzie lekki i delikatny. Można go nazwać wręcz letnim przysmakiem. Przygotujesz go szybko z warzywa, na...
Wojna domowa na Sri Lance między Syngalezami i Tamilami rozpoczęła się w 1983 r. i trwała niemal 25 lat. Chociaż konflikt zakończył się w 2009 r., blizny jeszcze się nie zagoiły. Reżyserka Agnieszka Zwiefka dotarła do kobiet, które walczyły w jednej...
Zwykle pasztet jest tłusty i ciężkostrawny. Jednak babcia robi go z wyjątkowego produktu. Wychodzi pyszny, delikatny i lekki. Polecam każdemu tę sprawdzoną recepturę na pasztet z cukinii.
Leczo to jedno z najpopularniejszych letnich dań. Choć wymyślono je na Węgrzech, Polacy przygotowują swoją własną wersję tej potrawy, dodając do niej cukinii. Jest jednak jeszcze jedno warzywo, które pasuje tu lepiej niż wspomniana cukinia. Dodane do...
Uprawiacie cukinie w ogrodzie? Jeśli tak, to pewnie należycie do grona ogrodników, maniakalnie wypatrujących pierwszych kwiatów cukinii. Co jednak, jeśli te nie pojawiają się i nic nie zwiastuje ich rozkwitu?Dlaczego cukinia nie kwitnie? To zdecydowa...
Marynowanie cukinii to bardzo popularny sposób na zachowanie smaku i chrupkości warzywa, a także na wzbogacenie spiżarnianych zapasów na zimę. Cukinia dobrze odnajduje się w klasycznej zalewie słodko-octowej, ale kiedy dodaję odrobinę znanej przypraw...
„Z czym dziś zrobić kanapki?” – przed takim wyzwaniem stajemy co rano. Każdy ma swój ulubiony kanapkowy zestaw, ale ileż można jeść chleb z serem i szynką, twarożkiem, pastą jajeczną czy z awokado. Od czasu do czasu warto urozmaicić nawet najlepiej s...