Marzysz o tym, aby smak lata towarzyszył ci przez cały rok? Nic prostszego! Zamknij w słoiku aromatyczny sos do spaghetti i ciesz się domowym, pełnym smaku daniem zawsze, gdy tylko masz na to ochotę. Przygotowanie takiego sosu jest niezwykle proste, a efekt końcowy z pewnością cię zaskoczy.
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu przez firmę Nestlé Polska S.A kilku partii trzech sosów Winiary. Powodem jest wykrycie obecności glutenu w surowcu wykorzystanym do ich produkcji.
Nestlé Polska S.A., właściciel marki WINIARY, zdecydowało się na dobrowolne wycofanie z obrotu kilku partii swoich produktów po tym, jak w surowcach wykorzystanych do ich produkcji wykryto obecność glutenu. Informacja ta jest szczególnie ważna dla ko...
Jeśli męczenie buły chciano by opisać jednym występem w meczu, trzeba by pokazać Zagłębie Lubin z GKS-em Katowice. Miedziowi byli tacy, jacy są przeważnie – nudni, bezpłciowi i przeciętni, ale tym razem, jakimś cudem, dało to zwycięstwo. Beniam...
Wszyscy tęsknią za smakami sprzed lat. Pasta awanturka z całą pewnością do nich należy. Choć zapomniana wciąż jest bardzo smaczna i warto przypomnieć smak tego przysmaku nawet dzisiaj. Przepis jest banalny, a smak zachwyci każdego.
Gotowanie makaronu wydaje się banalnie proste. Jednak warto zwrócić uwagę na odcedzanie tego produktu. Pewien błąd sprawi, że makaron będzie nie taki, jak powinien. Dlatego radzimy, jakiego błędu unikać.
Liście marchewki, rzodkiewki czy kalafiora traktujemy zazwyczaj jako niepotrzebne odpadki i wyrzucamy do kosza. Szkoda, bo skrywają dużo wartości odżywczych, a w dodatku są bardzo smaczne. Jak można wykorzystać je w kuchni?
Na świecie jest ponad 300 rodzajów makaronu. Jeden nich wyróżnia się swoimi właściwościami prozdrowotnymi i akurat jest to ten rodzaj klusek, które raczej rzadko lądują w talerzach Polaków. Może już czas to w końcu zmienić?