Te kluski z ryżowego ciasta stanowią miłą odmianę od mącznych i ziemniaczanych wariantów. Sprawdzają się też świetnie u osób, które nie tolerują glutenu lub starają się go ograniczyć. Podawać je można zaś podobnie jak każde inne kluski.
Szukasz najlepszego przepisu na kopytka? Ten, który podaję poniżej, jest przeze mnie sprawdzony. Moje kopytka zawsze wychodzą perfekcyjnie. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy zagnieść ciasto z ugotowanych ziemniaków, z doda...
Siostra Anastazja pokazała swój wyjątkowy sposób na kopytka. Dodaje do nich charakterną przyprawę. Zdradzamy jak znana zakonnica, robi te pyszne kluski. Gwarantujemy, że po ich spróbowaniu nie wrócisz już do tradycyjnego przepisu.
Milion na starość to dużo? Sprawdzamy, jaką emeryturę z takiej sumy wylicza ZUS na przykładzie konkretnego człowieka. W Polsce w podobnej sytuacji jest grubo ponad 100 tys. osób. Większość potwierdzi, że na emeryturę pod palmami nie starczy, choć wys...
Planowana na przełom wiosny i lata rekonstrukcja rządu wywołała falę spekulacji na temat nazwisk ministrów, którzy mogą obawiać się o swoje stanowiska. Już od kilku miesięcy w sejmowych kuluarach można było usłyszeć, że ministerialną tekę stracić moż...
Trzymasz mrożony koperek w pudełku po lodach? Czasem wydaje się, że wszyscy Polacy tak robią. Jednak okazuje się, że takie rozwiązanie ma poważny mankament.
W stereotypowej polskiej kuchni pierogi dzielą się na te z mięsem, z kapustą i ruskie. A szkoda, bo ten niezwykły i doceniany na świecie polski produkt może mieć mnóstwo innych obliczy. Oto jedno z nich.
Jak na jednoskładnikowe danie, jajecznica budzi niezwykle silne emocje, a przepisów na to śniadanie jest chyba więcej niż przygotowujących ją kucharzy. Każdy ma swoje przekonania co do składników, czasu przygotowania czy techniki mieszania. Mnóstwo j...
Nie od dziś wiadomo, że najlepsze przepisy kryją się w notatniku babci. Ja od swojej dostałem recepturę na najlepsze na świecie racuchy. Delikatne placuszki po prostu rozpływają się w ustach. Spróbuj, a od razu zapomnisz o innych przepisach.
Zwykle racuchy robimy z jabłkami, ale z tym dodatkiem są nawet 100 razy smaczniejsze. Wypróbuj przepis dzięki, któremu przyrządzisz pyszne danie na wiosnę. Każdy smakosz sięgnie po takie racuchy z prawdziwą przyjemnością.
Kiszone… co? – zapytają niektórzy, nienawykli do przygotowywania słonych przetworów z owoców. Ale agrest przecież nadaje się doskonale do słoików, przygotowany podobnie jak ogórki – w końcu nie jest kwintesencją słodyczy, a ciekawą mieszanką kwaśnego...