Aktualnie trwa budowa czterech odcinków drogi ekspresowej S6 o długości ponad 60 km. Docelowo S6 połączy Trójmiasto ze Szczecinem, zapewniając komfortową i bezpieczną podróż wzdłuż wybrzeża Bałtyku.
Rynek centrów danych w Polsce może potroić się do 2030 roku, osiągając ponad 500 MW. Kluczową rolę w jego rozwoju odegrają technologie oparte na sztucznej inteligencji - wynika z raportu Cushman & Wakefield.
Wznoszenie domu to ogromne wyzwanie, które zazwyczaj zajmuje więcej czasu, niż zakładamy. Co powiesz na to, że możesz przyspieszyć ten proces bez dodatkowych wydatków? Wystarczy kilka sprytnych sztuczek i solidne przygotowanie, aby zaoszczędzić cenny...
W połowie grudnia kierowcy pojadą nowym, trzecim mostem nad Soła. To jeden z kluczowych elementów budowy południowej obwodnicy Oświęcimia. Prace konstrukcyjne są zakończone, a wykonawca przygotowuje się do odbiorów technicznych. „Marzyliśmy od wie...
W tym tygodniu zakończył się trzeci Baltic Opera Festival pod kierownictwem artystycznym Tomasza Koniecznego, który oferując publiczności zarówno wielkie dzieła repertuarowe, jak i odważne prapremiery potwierdził swoją pozycję jednego z najważniejszy...
Małe wioski letniskowe nad morzem nie cieszą się takim zainteresowaniem, jak duże kurorty typu Kołobrzeg, Władysławowo czy Świnoujście. Mimo to mają swój urok i skrywają ciekawe atrakcje. Przed wami jedno z wyjątkowych miejsc.
Nad Bałtyk przyjeżdżamy nie tylko, by wypocząć, ale również po to, by skosztować świeżych, lokalnych ryb. Warto wiedzieć, które gatunki naprawdę warto jeść i kupować, na co zwrócić uwagę w smażalni lub w porcie oraz jakie ryby są najlepsze latem, jes...
Wakacyjne wojaże w pełni, polskie wybrzeże wypełnia się turystami, a wraz z nimi sieć zalewają paragony grozy. Nie zawsze musi być jednak drogo, by było smacznie. Przekonała się o tym nasza redakcyjna koleżanka Ola.
Jeśli nie lubisz suchych gofrów, jesteś w odpowiednim miejscu. Z tego przepisu wychodzą bardziej puszyste i wilgotne w środku. Z wierzchu szybciej się rumienią, zachęcając do sięgnięcia po jeszcze jednego.