Gruszki, te słodkie i soczyste owoce, są nie tylko pyszne, ale także pełne cennych składników odżywczych, które wspierają nasze zdrowie na wiele sposobów. Poznaj historię, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne tych owoców oraz odkryj inspirujące sposoby na włączenie ich do diety, aby cieszyć się smakiem gruszek przez cały rok. Dowiedz się, dlaczego warto sięgać po gruszki częściej.
Jest wilgotne i puszyste, a ilość owoców w nim zanurzona usatysfakcjonuje każdego. Jogurtowiec z borówkami to smak lata, smak ciepłego popołudnia, to umorusane na fioletowo policzki i zapach ulubionego ciasta dobywający się z kuchni. Łap przepis i zm...
Ziemniaki to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadów, przez wiele osób błędnie traktowany w kategorii tych nudnych. Nacinane ziemniaki z pomidorami, cebulą i cukinią szybko wskakują na pierwszy plan i kradną serca nie tylko miłośnikom pyr.
Dla niektórych to już znak, że kończy się lato. Na straganach pojawiają się warzywa z rodziny dyniowatych. Jednym z nich są patisony, których często nie doceniamy. Uważasz, że mają tylko walory ozdobne? To nieprawda. Do patisonów warto się przekonać....
Przetwory to doskonała forma na zachowanie smaku zebranych latem sezonowych warzyw. Każda gospodyni przyrządza tradycyjne kiszonki na zimę z ogórków i kapusty. Okazuje się także, że kiszone przetwory można przygotować jeszcze z innego warzywa. Czytaj...
O tym, że ogórki kiszone są pyszne i zdrowe, nikogo nie trzeba przekonywać. To z pewnością najczęściej przygotowywane przetwory. Nawet jeśli robimy je od lat, wciąż poszukujemy metody, by były najlepsze. Wtedy warto sprawdzić, jak sobie z tym radziły...
Smutne to czasy dla naszej branży, bowiem od ponad półtora roku nie ma praktycznie tygodnia, w którym nie usłyszelibyśmy o masowych zwolnieniach. Ostatnio padło na twórców Mortal Kombat.
W RZECZY SAMEJ || Nie jestem chyba w stanie wymienić wszystkich instytucji państwa polskiego, które zajmują się obecnie tropieniem, śledzeniem, oskarżaniem i (w ostateczności) eliminowaniem opozycji.
Sezon na czereśnie trwa, więc wartko wykorzystać w pełni urodzaj drzewek owocowych i atrakcyjne ceny na rynku. Najpopularniejszym przetworem jest oczywiście kompot, osładzający niejeden domowy obiad. Ja stawiam jednak na zupełnie inny przepis.