Dwie mieszkanki (31 i 40 l.) i ich kolega (40 l.) z Chełma (woj. lubelskie) postanowili zamówić jedzenie. Wybór padł na pierogi i gołąbki. Dostawca zjawił się pod wskazanym adresem punktualnie. Wtedy zaczęły się tam dziać dantejskie sceny.
Holenderskie media były bardzo niezadowolone po tym, jak Demi Vollering przegrała z Katarzyną Niewiadomą walkę o zwycięstwo w klasyfikacji generalnej Tour de France. Dziennikarze winą obarczyli koleżanki z zespołu Vollering, na co jedna zareagowała w...
Sandra bardzo doceniała swoje dzieci — czerwone paski, nagrody książkowe i wzorowe zachowanie. To cechowało całą trójkę. Jednak pod koniec sierpnia kobieta miała ochotę oddać ukochane pociechy komuś innemu. Wyprawki szkolne tyle kosztują, a oni chcą...
Szukacie prostego sposobu na lepszy dźwięk z telewizora, ale nie chcecie bawić się kablami? Panasonic SC-HTB150 – soundbar z bezprzewodowym subwooferem – jest teraz w promocji.Informacja Ta oferta jest tak dobra, że sama mam ochotę z niej skorzystać....
Wakacyjne wyjazdy w czasach dzieciństwa były okazją nie tylko do spędzania czasu z rodziną, ale również odkrywania smaków, których na co dzień w domach. Jednym z dań, które przygotowywała moja babcia, na co dzień mieszkanka jednej z podlaskich wsi, b...
Parzysz kapustę na gołąbki w garnku? Istnieje znacznie lepsza metoda. Z nią zrobisz to zdecydowanie szybciej i łatwiej. Gołąbki wyjdą tak samo dobre, a ty w kuchni spędzisz zdecydowanie mniej czasu.
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
Chociaż gołąbki wydają się być naszym daniem narodowym, to podobne do nich potrawy znaleźć można również w innych kuchniach świata. Szczególnie popularne są w Grecji, jednak w nieco innej, lżejszej odsłonie. Przygotowanie ich nie jest trudne, a będą...
Marzy ci się obiad pełen smaku? Wypróbuj przepis na danie, które wygląda jak gołąbki. Jednak to tylko pozory. Apetyczny farsz nie jest zawijany w liście kapusty, a w coś zupełnie innego. Wychodzi pysznie, a smak zaskakuje każdego.