Kiedy pojawiają się na straganach śliwki, zaczynamy myśleć o jesieni. A może lepiej cieszyć się drugą połową lata? Nie odkładaj tego na później, upiecz ciasto ze śliwkami, zaproś rodzinę, spotkaj się z przyjaciółmi i ciesz się, że do jesieni jeszcze daleko. Mam przepis na ciasto, które zawsze się udaje.
We wrześniu śliwki smakują najlepiej. Dlatego warto tak jak Danuta Martyniuk upiec ciasto z tymi lubianymi owocami. Prosty przepis zapewnia pyszny efekt na talerzu. Ciasto ze śliwkami będzie w sam raz na deser.
Delikatne pierogowe ciasto doskonałe jest wtedy, kiedy rozpływa się w ustach. Zwłaszcza latem, kiedy z chęcią sięgamy po pierogi z owocami. Ciasto z tym dodatkiem pasuje do nich wyśmienicie.
Fale Dunaju to jeden z deserów, który w zeszycie babci ma najbardziej poplamioną kartkę - cały czas jest w użyciu. Przepada za nim cała rodzina. Ja jednak stawiam na delikatne odświeżenie przepisu, zamieniając wiśnie na inne owoce. Chociaż aż ciężko...
Wraz z powolnym końcem sezonu na truskawki na stragany owocowe zaczyna wchodzić bogactwo śliwek. Ten prosty przepis na placek pomoże uczcić te pyszne owoce tak, jak na to zasługują. Samo ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu.
Znana internetowa autorka przepisów zaprezentowała swój przepis na ciasto ze śliwkami. Wszystko wskazuje na to, że dzięki jej metodzie przygotujesz smaczniejsze ciasto niż to z klasycznego przepisu. Wszystko za sprawą jednego dodatku. Wypróbuj sposób...
Co podać na deser w sierpniu? Polecam ciasto ze śliwkami, które nie ma sobie równych. Pyszne, soczyste i z przepisu prababci zawsze się udaje. Jest idealne na letni deser i szybko znika z talerzy.
Jeśli lubisz smak wypieków jak za dawnych lat, skorzystaj z tego przepisu. Dzięki niemu upieczesz ciasto ze śliwkami. Wychodzi za każdym razem i nigdy nie ma w nim zakalca, za to jest mnóstwo smaku.
Nie masz pomysłu na dzisiejszy deser? Koniecznie poznaj sposób na ciasto ze śliwką. To z przepisu przebija smakiem tradycyjny placek drożdżowy z owocami, a rodzina będzie nim po prostu zachwycona. Będziesz musiała robić je bardzo często, na szczęście...
Warto wykorzystać śliwki w kuchni. Teraz mamy ich pod dostatkiem. Dlatego piekę znakomite ciasto ze śliwkami na oleju. Rodzina je uwielbia, a wypiek błyskawicznie znika z talerzy.
Śliwki coraz częściej spadają z drzew, więc i ceny tych owoców stają się bardzo atrakcyjne. Sezon warto wykorzystać w pełni, piekąc na przykład pyszne ciasto ze śliwkami i budyniem. Jest tak smaczne, że nie znam osoby, która odmówiłaby kawałka.