Czasem zapominamy, że prosty placek z owocami nie wymaga piekarnika. Równie dobrze wyjdzie upieczony na patelni. Taki przepis to świetny sposób na deser np. w domku letniskowym z nie w pełni wyposażoną kuchnią. Jednak szybki deser sprawdzi się świetnie także w domowych warunkach.
Kochasz brzoskwinie z puszki? To pomysłowe ciasto jest dla ciebie. Pomysłowe, bo prócz owoców zużywamy w nim też syrop o brzoskwiniowym smaku. Niezwykłe, gdzie się znajduje.
Oto prosty przepis na owocowe ciasto jogurtowe. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu i tak łatwe, że upiecze je nawet dziecko. W wersji z brzoskwiniami jest świetnym deserem na każdą porę roku.
Basia Starecka, znana w internecie jako Nakarmiona Starecka, znalazła sposób, by tradycyjne naleśniki z serem smakowały jak danie z modnej restauracji. Przesmażyła do nich słodkie brzoskwinie. Wypróbuj ten przepis, bo jest fantastyczny!
Koniec lata i początek jesieni pachnie pieczonymi brzoskwiniami z pastą cynamonową. To kompromis między tęsknotą za ciepłymi dniami oraz aromatem chłodniejszych dni. Przygotowanie to naprawdę prosta i ekspresowa sprawa, więc ten przepis znakomicie sp...
Brytyjski luksusowy dom towarowy Harrods rozpoczął sprzedaż brzoskwiń z japońskiego regionu Fukushima. Celem tego działania jest przywrócenie w Wielkiej Brytanii zaufania do produktów, które uprawiane są w regionie Fukushima, w którym w 2011 r. miała...
Prosty przepis na ciasto inspirowane klasyczną francuską napoleonką. Przygotowany z łatwo dostępnych składników szybki deser przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodyczy. Wzbogacona brzoskwiniami z puszki, taka szybka kremówka jest świetnym trze...
Pomysłowe śniadania z parówek i jabłek stały się w ciągu ostatnich lat osobną gałęzią sztuki kulinarnej. Oto jeden z podobnych przepisów. Poznajcie parówkowe słoneczka.
Pita i halloumi to przysmaki, które kojarzą się nierozerwalnie z greckimi wakacjami. Smak letnich, upalnych dni i urlopowej beztroski możesz przenieść do swojej kuchni. Miodowy ser, lekki sos tzatziki i pita zastąpią ci zwykłe kanapki.
Chodzi o bardzo popularny olej roślinny. Często mamy przeświadczenie, że jest uniwersalny i można go używać na ciepło i na zimno, zawsze mamy go pod ręką. Jednak prawda jest inna. Domyślasz się który olej nie nadaje się na patelnię?
Chętnie smażymy mięso, placki, czy ryby. Jednak do smażenia wybieramy olej, który nigdy nie powinien być używany w tym celu. Staje się szkodliwy dla zdrowia i zamienia się w niebezpieczny produkt. Wyjaśniamy, na jakim oleju nie należy smażyć.