O tym uzdrowisku nie wszyscy słyszeli, nie jest tak popularne jak kultowy Ciechocinek, Krynica-Zdrój czy Rabka. Mimo to szczyci się wieloma walorami w kategorii turystyki zdrowotnej i wellness.
Do godz. 20.45 w sobotę strażacy odnotowali w całym kraju 387 zdarzeń, spowodowanych przechodzącym frontem atmosferycznym; najwięcej na Śląsku oraz Warmii i Mazurach - poinformowała wieczorem Państwowa Straż Pożarna.
BIG Ostróda - największy park handlowy w regionie warmińsko-mazurskim - został otwarty 29 sierpnia. Wspólne przedsięwzięcie BIG Poland i Acteeum Group to oferta 24 sklepów wraz z marketem budowlanym Castorama, w lokalizacji przy głównej drodze wjazdo...
Odkryto setki kilogramów martwych ryb w jednym z najpiękniejszych akwenów Polski. Wstępne analizy wskazują, że przyczyną masowego śnięcia ryb może być niedobór tlenu w wodzie, spowodowany przez wysokie temperatury.
W wielu miejscowościach na Warmii i Mazurach można dostrzec niezwykłe, artystycznie pomalowane wiaty przystankowe. Ich autorką jest Anna Wojszel, artystka z Wipsowa w gminie Barczewo. Jej twórczość wzbogaca krajobraz takich miejsc jak Marcinkowo, Pol...
Ochrona cennego lakieru samochodu jest zadaniem całorocznym, ale zimą może być szczególnie trudna. Zimowa pogoda i wzmożony ruch na drogach to mieszanka, która może sprawić, że przed nadejściem wiosny na lakierze pojawią się odpryski, wgniecenia, wyb...
Zbierz w ogrodzie jeden składnik i przygotuj z niego doskonały syrop. Zimą sprawdzi się doskonale przy leczeniu przeziębienia i problemów z układem oddechowym. Ten naturalny produkt z przepisem przygotujesz bardzo szybko.
Jest idealnym nadzieniem do tradycyjnego pączka, ale świetnie pasuje również jako dodatek do innych ciast, deserów, napojów, kanapek czy ciepłych tostów. Lato to optymalna pora na przygotowanie konfitury z płatków dzikiej róży. Jak to zrobić?
Smak wyhodowanych latem pomidorów możesz zatrzymać na dłużej. Przygotuj je w marynacie wraz z ziołami, a będziesz przyrządzać je co roku. Smak zachwyci każdego, a w dodatku poproszą cię o przepis. Koniecznie musisz wypróbować ten sposób.
Moja ciocia po mistrzowsku przygotowuje przetwory w occie. Na jej imieninowym przyjęciu zimą w pierwszej kolejności znikają wiśnie, które serwuje do pasztetu i innych pieczonych mięs. Ależ one podkręcają smak! W tym roku postanowiłam zrobić dwa słoic...